רבים נרתעים מבישול קינואה וחבל, שכן היא מהווה בסיס נהדר לסלטים רעננים, קציצות ופשטידות. טבעונים זקוקים לדרך "לקשור" את העיסה מבלי להשתמש בביצים, שיטה שתלמדו בשני המתכונים הבאים. אלה אינם מכילים גלוטן ועושים שימוש בכרובית הנפלאה, שעוד רגע ממש מסתיימת לה העונה.

הרעיון ליצירת עיסה שלא תתפרק פשוט: משתמשים בכרובית מאודה או מבושלת שחלק ממנה נטחן עם בלנדר מוט יחד עם רכיבי טעם (בזיליקום, שום וקשיו) וכן בחלק מהקינואה המבושלת. הקרם הזה ידביק את הקינואה והכרובית שלא נטחנו וניתן יהיה ליצור קציצות או פשטידה. לא כדאי לטחון את כל הכרובית לעיסה. אני ממליצה להשאיר חתיכות קטנות של כרובית מאודה שייגרמו למרקם הסופי להיות מעניין יותר.

היתרון בהכנת קציצות טבעוניות הוא שאפשר לטעום את העיסה ולתקן את התיבול לפני האפייה. השתמשו ביתרון הזה, תטעמו כל העת ותתאימו את התיבול לפי טעמכם.

________________________________________________________________________________

עוד מתכונים לפסח במדור הבראת מתכונים

>> קציצות גזר אפויות בתנור

>> לא רק כתוספת: מתכוני קינואה

>> בראוניז לפסח בצ'יק צ'אק

>> פשטידת מצות ומנגולד

>> מתכון לפיקניק ללא כריכים

______________________________________________________________________________

אפשרויות הגיוון למתכונים רבות:

  • אפשר להשתמש בברוקולי במקום הכרובית או בנוסף לה.
  • לא אוהבים קשיו? אפשר להשתמש בשקדים או צנוברים או אגוזי ברזיל.
  • לא אוהבים פסטו? השתמשו בעגבניות מיובשות ופטרוזיליה, כוסברה עם חוואייג', גאראם מאסאלה עם זנגביל ועוד.
  • אין בלנדר מוט? אפשר לטחון חצי מכמות הכרובית והקינואה יחד עם רכיבי הטעם במעבד מזון או אפילו עם מועך תפוחי אדמה.

ובקשר לקלוריות: אם יצרתם 12 יחידות, כל קציצה תכיל 70 קלוריות, 2.9 גרם חלבון, 2.8 גרם שומן.

קציצות קינואה כרובית ופסטו

קציצות קינואה וכרובית אפויות בתנוור (צילום: גלי לופו )
קציצות קינואה וכרובית אפויות בתנוור (צילום: גלי לופו )

מרכיבים (ל-12 יחידות)

  • ½ כוס קינואה לבנה לא מבושלת
  • ½ כרובית בינונית מאודה או מבושלת (כוס וחצי לאחר קיצוץ)
  • 2 כפות קשיו לא קלוי
  • צרור עלי בזיליקום, עלים בלבד
  • 2 שיני שום
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מעט שמן זית לשימון

הוראות הכנה

1. מרתיחים מים, מבשלים את הקינואה 17 דקות ומסננים. מעבירים לקערה, קוצצים את הכרובית המאודה ומוסיפים לקערה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים עם בלנדר מוט היטב כך שלא יישארו עלי בזיליקום, שום או בזיליקום שלם ורק חלק מהכרובית והקינואה ייטחנו.

2. מערבבים היטב בתוך הקערה את החלק הטחון עם הקינואה והכרובית שלא נטחנו, טועמים ומתקנים תיבול, מעצבים בידיים 10-12 קציצות.

3. מניחים על גבי נייר אפייה משומן קלות. אפשר לטפטף מעט שמן זית על כל הקציצה, אך לא חייבים.

4. אופים ב-200 מעלות עד השחמה, 25- 35 דקות, תלוי בתנור.

________________________________________________________________________________________________________

פאי קינואה וכרובית בציפוי עגבניות

פאי קינואה וכרובית (צילום: דודו אזולאי)
פאי קינואה וכרובית (צילום: דודו אזולאי)

מרכיבים

לתערובת

  • תערובת מוכנה לקציצות קינואה כרובית ופסטו
  • 2 עגבניות בשלות

לרוטב שום

  • 2 שיני שום טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ (תפוחים או חומץ בן יין או חומץ בלסמי או מיץ לימון למקפידים המחמירים בהלכות חומץ בפסח)
  • קורט מלח

הוראות הכנה

1. משמנים תבנית אפיה חצי עמוקה ומניחים בה את תערובת הקינואה והכרובית. פורסים דק 2 עגבניות ומסדרים על פני המאפה עד כיסויו.

2. טוחנים את השום עם החומץ ושמן הזית והמלח בבלנדר או מעבד מזון, מפזרים את הרוטב על העגבניות ואופים ב-200 מעלות 40 דקות.