עוגת גבינה לימונית

העוגה קלה להכנה, אבל חשוב לאפות אותה בהתאם להוראות ולאחסן אותה לילה במקרר לפני ההגשה. הוספת קורנפלור למלית תבטיח עוגה יותר יציבה, אך היא תעמוד יפה גם בלעדיו.

המרכיבים

כלים: תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

לבסיס

  • 150 גרם עוגיות כשרות לפסח (ניתן להשיג ללא גלוטן)
  • 100 גרם חמאה, מומסת

למלית

  • 1 ק"ג גבינת שמנת, ‭20%‬ שומן לפחות
  • ‭2 1/4‬ כוסות (250 גרם סוכר)
  • 4 ביצים
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת
  • אפשרות: 4 כפות קורנפלור

לציפוי

  • שבבי שקדים קלויים
  • מעט אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את העוגיות והחמאה ומעבדים לפירורים דקים. מהדקים היטב לבסיס התבנית ואופים כ־8 דקות. מוציאים, אך לא מכבים את התנור.

3. מנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות ומניחים בתחתיתו סיר חסין חום מלא במים.

4. המלית: שמים בקערת המערבל בעל וו הגיטרה את כל מרכיבי המלית (כולל הקורנפלור, אם רוצים) ומערבלים לעיסה אחידה.

5. משמנים את דופנות התבנית במעט חמאה, יוצקים את המלית על התחתית ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־140 מעלות ואופים עוד 40 דקות, עד שהמלית מתייצבת ופני העוגה נותרים בהירים. מצננים, מאחסנים לילה במקרר, מעטרים בשבבי שקדים ובאבקת סוכר, ומגישים.

____________________________________________________________________________________

קציפת לימון עם פירות יער

קציפת לימון עם פירות יער ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
קציפת לימון עם פירות יער ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (6 מנות בכוסות זכוכית צרות)

  • 4 חלמונים
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • ‭1/3‬ כוס מיץ לימון טרי קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 2 חלבונים
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • ‭1/2‬ שקיק (7 גרם) ג'לטין
  • 2 כפות מים
  • 250 גרם פירות יער מוקפאים, מופשרים
  • 3 כפות ריבת פירות יער

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל את החלמונים ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם בהיר ותפוח. מוסיפים בזרם דק את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון ומקציפים עוד כ־2 דקות, עד שהם נבלעים בקרם.

2. שמים בקערת המערבל הנקייה את החלבונים והסוכר ומקציפים לקצף נוקשה.

3. שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים לקצפת יציבה.

4. שמים בקערה קטנה את הג'לטין, מוסיפים את המים ומערבבים במזלג. מניחים ל־5 דקות, ומחממים במיקרוגל כדקה להמסה מלאה. מוסיפים את הג'לטין המומס לקרם החלמונים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הקצפת ומערבבים שוב בתנועות קיפול, עד לקבלת קרם חלק וקל.

5. מניחים בכל כוס שכבה מהקרם, מניחים מעל מעט מפירות היער, וממשיכים כך בעוד ארבע שכבות לסירוגין. מסיימים בשכבה של ריבה. מאחסנים במקרר לשעתיים. מגישים קר.

_______________________________________________________________________________

פרפה לימון

פרפה לימון ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
פרפה לימון ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (8 מנות בתבנית שקעים מסיליקון או בתבנית אינגליש קייק )

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) מים
  • 8 חלמונים
  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • ‭1 1/2‬ כוסות ( 350 מ"ל) שמנת מתוקה
  • אפשרות לעיטור: עלי נענע, חצאי תפוזים סיניים מסוכרים

ההכנה

1. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 7 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך. מצננים.

2. שמים בקערת המערבל את החלמונים ומתחילים להקציף. אחרי כ־2 דקות מוסיפים את סירופ הסוכר ומקציפים עוד 10 דקות, עד שמתקבלת בלילה בהירה המכפילה את נפחה. מוסיפים, תוך כדי הקצפה, את מיץ הלימון בזרם דק, מוסיפים גם את קליפת הלימון ומקציפים עוד 2 דקות.

3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים לקרם הלימון ומערבבים לקרם בתנועות קיפול עדינות. יוצקים לתבניות (או לתבנית) ומאחסנים במקפיא כ־4 שעות (כ־6 שעות, לתבנית הגדולה‭.(

4. מגישים קפוא, אפשר עם עלי נענע ותפוזים סיניים מסוכרים, רוטב פירות יער או רוטב שוקולד.

_________________________________________________________________________________

תפוחים אפויים בחמאת לימון

תפוחים אפויים בחמאת לימון ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
תפוחים אפויים בחמאת לימון ללא גלוטן (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (6 מנות)

  • 6 תפוחים (רצוי אדומים, אך אפשר גם ירוקים)
  • 60 גרם חמאה, רכה מאוד
  • ‭1/3‬ כוס (70 גרם) סוכר חום מסוג דמררה

לחמאה הלימונית

  • 125 גרם חמאה
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון טרי
  • 5 כפות (45 גרם) סוכר

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

2. מסירים את ראשי התפוחים. מניחים את התפוחים בתבנית ומורחים על חלקם העליון את החמאה הרכה. זורים מעל את הסוכר החום ואופים 20 דקות.

3. בינתיים מכינים את החמאה הלימונית: ממיסים את החמאה במחבת, על להבה נמוכה, ומבשלים עד שהחמאה מזהיבה-משחימה ומעלה ריח שרוף במקצת. מסירים מהכיריים, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים, מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב, מחזירים לכיריים ומבשלים כ־2 דקות עד שמתקבל רוטב מבריק. מסירים מהכיריים.

4. כשהתפוחים מוכנים, מוציאים אותם ומגבירים את חום התנור לגבוה (200 מעלות). יוצקים את חמאת הלימון על התפוחים ומחזירים לעוד 15 דקות אפייה, במהלכן מרטיבים פעמיים-שלוש את התפוחים בחמאה שבתבנית. מגישים חם, אפשר עם שמנת חמוצה.

כלים: לה קאזה, ויצמן ‭,4‬ רחובות