המרכיבים (כ־30 קציצות קטנות, 6 מנות ראשונות)

לרוטב

  • מיץ מ־2 לימונים טריים
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קלוף וכתוש (אפשר מוקפא)
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים (להשיג בחנויות הטבע) או שמן קנולה
  • 1 כפית דבש
  • מעט ממרח צ'ילי אדום כתוש, לפי טעם
  • מעט מלח

לעיסת הקציצות

  • 1 עלה קפיר ליים מיובש (להשיג בחנויות הטבע ובחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
  • החלק הלבן הפנימי מ־‭2-1‬ גבעולי למון גראס (עשב לימון),‬ קצוצים
  • החלק הלבן והירוק בהיר בלבד מ־1 כרישה, קצוץ דק
  • עלים מ־15 גבעולי כוסברה, קצוצים
  • 400 גרם בשר עוף טחון (מומלץ אורגני)
  • ‭1/2‬ כפית תערובת תבלינים "קייג'ון"
  • 2 כפיות מלח
  • 7 כפות קמח מלא

לטיגון

  • שמן זית

להגשה

  • עלי חסה

ההכנה

‭.1‬ הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה. מניחים בצד.

‭.2‬ עיסת הקציצות: שורים את עלה הקפיר ליים במים רותחים מספר דקות, עד ריכוך, מסננים וחותכים לרצועות דקיקות ככל האפשר. שמים בקערה ומוסיפים את הלמון גראס, הכרשה, הכוסברה, העוף הטחון, התבלינים והקמח. לשים לעיסה אחידה. צרים מהעיסה כדורים קטנים ופוחסים אותם קצת.

3.הטיגון: יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מטגנים את הקציצות דקה שתיים מכל צד, עד הזהבה.

‭.4‬ ההגשה: מרפדים צלחות הגשה בעלי חסה, יוצקים את הרוטב ומגישים בתוכם את הקציצות.

>> למאגר המתכונים הבריא והדיאטטי