המרכיבים

  • כלים מיוחדים: תבנית ‭30 X 20‬ ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק

  • 2 ראשים גדולים (כ־700 גרם) ברוקולי או ברוקומיני
  • 2 כפות מלח גס
  • 3 קישואים חתוכים ל־4 חלקים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 350 גרם גבינה צפתית ‭,5%‬ מפוררת
  • 3 מכלים (750 גרם) קוטג'
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה כבשים 5%
  • 4 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם או קמח תירס
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס דק

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). אין צורך לשמן התבניות.

2.‬ הברוקולי: מחלקים את הברוקולי לפרחים ונפטרים מהגזעים. מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים מים בסיר גדול, וברגע הרתיחה מוסיפים את המלח הגס. מכניסים כמחצית מכמות הברוקולי לסיר, חולטים במשך חצי דקה-דקה, ומעבירים בעזרת כף מחוררת לקערת מי הקרח. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הברוקולי. מסננים ממי הקרח.

‭.3‬ הרכבת הפשטידה: מערבבים את הבלילה, מוסיפים את הברוקולי והקישואים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. מעבירים לתבנית (או התבניות) ואופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומגישים.

פשטידת קישואים דיאטטית | טיפים להכנת פשטידה לא משמינה