המרכיבים
- כלים מיוחדים: תבנית 30 X 20 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק
- 2 ראשים גדולים (כ־700 גרם) ברוקולי או ברוקומיני
- 2 כפות מלח גס
- 3 קישואים חתוכים ל־4 חלקים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
- 350 גרם גבינה צפתית ,5% מפוררת
- 3 מכלים (750 גרם) קוטג'
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה כבשים 5%
- 4 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם או קמח תירס
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). אין צורך לשמן התבניות.
2. הברוקולי: מחלקים את הברוקולי לפרחים ונפטרים מהגזעים. מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים מים בסיר גדול, וברגע הרתיחה מוסיפים את המלח הגס. מכניסים כמחצית מכמות הברוקולי לסיר, חולטים במשך חצי דקה-דקה, ומעבירים בעזרת כף מחוררת לקערת מי הקרח. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הברוקולי. מסננים ממי הקרח.
.3 הרכבת הפשטידה: מערבבים את הבלילה, מוסיפים את הברוקולי והקישואים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. מעבירים לתבנית (או התבניות) ואופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומגישים.