בשוק תוכלו למצוא היום ממתיקים רבים שהם תחליפי סוכר: ודאי נתקלתם כבר בסורביטול, במלטיטול, במניטול, בקסילטול וברבים נוספים, ואני מרבה להשתמש בהם. הבחירה האישית שלי היא תחליף מסוג זה, ששמו המסחרי הוא "כמו סוכר" ובעיניי הוא הטעים ביותר, ובטוח לשימוש.

מה לבדוק כשבוחרים תחליף סוכר?

  • קודם כל, טועמים ומוודאים שיהיה מספקי מתוק לטעמכם (הרי לשם כך נתכנסנו...).‬ בודקים גם שאין לו טעם לוואי, שהוא דל בקלוריות, שיהיה נוח לשימוש באפייה (רק להוסיף וזהו) והכי חשוב - שיהיה ללא השפעות מזיקות, כלומר בטוח לשימוש (לצורך כך כדאי לקרוא חוות דעת של דיאטניות).‬ כדי לדעת איך להשתמש כדאי תמיד לקרוא את הוראות היצרן.

  • נחמד לדעת שתחליפי הסוכר לא מהווים מצע לחיידקים ולכן לא מעודדים התפתחות עששת בשיניים.

  • חשוב לדעת שחולי הסוכרת צריכים להגביל את עצמם גם בשימוש בתחליפי הסוכר. ולכן כל מי שסובל מסוכרת חייב לקבל ייעוץ מקצועי לפני שהוא משתמש במתכונים בכתבה.

__________________________________________________________________________________________________________

עוד מתכונים בלי סוכר:

>> אלפחורס ללא סוכר

>> גלידה תות בננה ללא סוכר

>> עוגת תפוחים ואגסים ללא סוכר

___________________________________________________________________________________________________________________________

עוגת שוקולד של פעם בלי סוכר

עוגת שוקולד בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
עוגת שוקולד בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

המרכיבים

  • כלים מיוחדים: תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ

  • 250 גרם חמאה
  • ‭1/4‬ כוס חלב
  • 2 כפות קקאו
  • ‭1 1/4‬ כוסות תחליף "כמו סוכר"
  • 150 גרם שוקולד ללא סוכר
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ‭1/4‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לציפוי השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) חלב
  • 1 כפית שמן

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה המתאימה למיקרוגל את החמאה, החלב, הקקאו, כוס אחת מה"כמו סוכר" והשוקולד ומחממים עד שכל המרכיבים נמסים. מצננים קצת, מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

3. שמים בקערת המערבל את החלבונים ורבע כוס ה"כמו סוכר" שנותרה ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את הקצף לעיסת השוקולד ומערבבים היטב בתנועות קיפול עדינות. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50 דקות, עד לקבלת עוגה יציבה.

4. הציפוי: שמים את השוקולד והחלב בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל עד להמסה. מערבבים היטב, מוסיפים את השמן ומערבבים. יוצקים על העוגה, מצננים קצת ומגישים.

________________________________________________________________________________________________________

עוגת שושני שמרים ותפוחים בלי סוכר

עוגת שושני שמרים ותפוחים בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
עוגת שושני שמרים ותפוחים בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

המרכיבים

כלים מיוחדים: תבנית בקוטר 22 ס"מ

  • ‭3 1/2‬ כוסות (500 גרם) קמח
  • 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • ‭1/2‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • 2 ביצים
  • ‭3/4‬ כוס חלב, פושר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית (5 גרם) מלח

למלית

  • 25 גרם חמאה
  • 6 תפוחים גדולים, קלופים ופרוסים
  • ‭1/4‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון

לסירופ

  • ‭1/2‬ כוס מים
  • ‭1/2‬ כוס תחליף "כמו סוכר"
  • ‭1/2‬ לימון

ההכנה

1. המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים לה את החמאה וממיסים. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומטגנים אותם כ‭5-‬ דקות בחמאה, על להבה בינונית, עד שהם מצופים בחמאה ומזהיבים קלות. מוסיפים את ה"כמו סוכר" , מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ומסירים מהכיריים. מניחים בצד לצינון.

2. הבצק: שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, תחליף ה"כמו סוכר" והחלב הפושר ולשים 5 דקות עד שנוצר בצק רך. מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עד שנוצר בצק גמיש. מסירים מהמערבל, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעתיים, עד שנפח הבצק מוכפל.

3. משמנים את התבנית.

4. מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעובי חצי ס"מ. מפזרים את מלית התפוחים על הבצק באופן שווה ומגלגלים לגליל ארוך. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 4 ס"מ ופותחים אותן קצת כלפי חוץ בידיים, לצורת שושנה. מניחים את השושנים בתבנית זו ליד זו ומניחים לחצי שעה לתפיחה שנייה.

5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

6. אופים 45 דקות עד שהעוגה תופחת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.

7. הסירופ: שמים את המים וה"כמו סוכר" בסיר. סוחטים פנימה את מחצית הלימון ומוסיפים גם אותו (בקליפתו) לסיר. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ‭7-5‬ דקות עד להסמכה. יוצקים את הסירופ על העוגה שהצטננה ומגישים.

__________________________________________________________________________________________________________________________

מקפא פסיפלורה בלי סוכר

מקפא פסיפלורה בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
מקפא פסיפלורה בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

המרכיבים

  • כלים מיוחדים: 10 מנות בתבניות אישיות בקוטר 4 ס"מ או תבנית שקעים קטנים

  • 400 מ"ל תוכן של פסיפלורה, מסונן מגרעינים (מתקבלים מ- ‭1 1/2‬ ק"ג פירות)
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס תחליף "כמו סוכר"
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה

  • תוכן של פסיפלורות טריות עלי נענע טריים

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל את תוכן הפסיפלורה, החלבונים וה"כמו סוכר" ומקציפים יחד עד שמתקבל קצף. מעבירים לקערה נפרדת.

2. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הקצפת לקצף הפסיפלורה ומערבבים בעדינות. יוצקים לתבניות האישיות או לשקעים ומאחסנים במקרר ‭4-3‬ שעות.

3. ההגשה: מחלצים מהתבניות ומניחים על צלחות הגשה. מקשטים בפסיפלורה טרייה ובעלי נענע ומגישים.

________________________________________________________________________________________________________

עוגת אגסים וקינמון בלי סוכר הפוכה

עוגת אגסים וקינמון הפוכה בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
עוגת אגסים וקינמון הפוכה בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

המרכיבים

  • כלים מיוחדים: תבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 5 אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 40 גרם חמאה
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 25 מ"ל נוזל סוכרזית
  • ‭1/2‬ כוס (70 גרם) קמח
  • שקית אבקת אפייה

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את האגסים ומטגנים קלות כ‭3-‬ דקות, על להבה בינונית. מוסיפים את הקינמון, מערבבים בעדינות, מסירים מהכיריים ומצננים. מסדרים את האגסים במעגל בתחתית התבנית.

3. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומיץ הלימון ומקציפים לקצף יציב. מוסיפים את הסוכרזית ואת החלמונים ומערבבים ידנית. מוסיפים גם את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות. יוצקים את העיסה מעל האגסים שבתבנית ואופים 45 דקות, עד הזהבה. מצננים והופכים על צלחת הגשה. מגישים.

_________________________________________________________________________________________________________________

עוגת גבינה מעודנת בלי סוכר

עוגת גבינה מעודנת בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
עוגת גבינה מעודנת בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

  • שימו לב: מתחילים בהכנה לילה קודם להגשה.

המרכיבים

כלים מיוחדים: תבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 4 מכלים (1 ק"ג) גבינה לבנה ‭5%‬ שומן
  • ‭1 1/2‬ כוסות תחליף "כמו סוכר"
  • ‭1/4‬ כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח תופח
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

לציפוי

  • 2 גביעי יוגורט
  • ‭1/2‬ כוס תחליף "כמו סוכר"

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני – נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל את הגבינה, ה"כמו סוכר" ותמצית הווניל ומערבלים, מוסיפים את הביצים, זו אחרי זו (מוסיפים עוד ביצה רק לאחד שקודמתה נבלעה בעיסה),‬ מוסיפים את הקורנפלור, הקמח וקליפת התפוז ומערבלים לקבלת עיסה אחידה.

3. יוצקים את העיסה לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים עוד שעה, עד שהעוגה יציבה. מוציאים מהתנור ומכבים אותו. מסירים את רדיד האלומיניום.

3. הציפוי: שמים את היוגורט וה"כמו סוכר" בקערה ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומכניסים אותה שוב לתנור, שעדיין חם (אך לא פועל). משאירים כך למשך שעה. מצננים קצת, מעבירים למקרר למשך לילה. למחרת מגישים.

____________________________________________________________________________________________

עוגיות ריבה בלי סוכר

עוגיות ריבה בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
עוגיות ריבה בלי סוכר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

  • שימו לב: מתחילים בהכנה יום קודם להגשה בקירור הבצק למשך לילה.

המרכיבים (לכ-40 עוגיות)

  • ‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות תחליף סוכר נוזלי
  • ‭1/4‬ כוס מים
  • 1 צנצנת (250 גרם) ריבת תות שדה ללא סוכר

ההכנה

1.שמים במכל מעבד המזון את הקמח, החמאה, הביצה, תחליף הסוכר והמים ומעבדים בכמה פולסים (בהפסקות)‬, רק עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים לעלה דק בעובי ‭5-3‬ מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר כ‭4-‬ ס"מ. במחצית העיגולים, קורצים גם עיגול פנימי קטן יותר. מניחים את כל עיגולי הבצק בתבנית ואופים 20 דקות, עד הזהבה.

4. ההרכבה: מורחים על העיגולים השלמים ריבה בעזרת סכין או בכפית, ומכסים בעדינות בעוגיות עם החורים במרכזן. מגישים או מאחסנים עד שבועיים בקופסה אטומה היטב.

>> מתוק ולא מושחת: עשרות קינוחים מופחתי קלוריות