השומר מכיל פיטוכימיקל ייחודי הקרוי אנטול, שמעכב תהליכי דלקת ומונע סרטן. בנוסף הוא עשיר בחומצה פולית ואשלגן התורמים להורדת לחץ דם ושמירה על הלב ובסיבים תזונתיים התורמים לפעילות מערכת העיכול. לפי הרפואה העממית השומר תורם למניעת נפיחות במערכת העיכול (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (6 מנות/ 115 קלוריות למנה)

  • 8 פקעות שומר, ללא עלים חיצוניים, חתוכות לרבעים לאורכן
  • 400 גרם עגבניות שרי
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1 כף עלעלי טימין
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מ־1 לימון גדול

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה.

‭.2‬ מניחים את רבעי השומר בקדירה, מפזרים ביניהם את העגבניות, שיני השום ועלעלי הטימין. מתבלים במלח ובפלפל, מטפטפים משמן הזית וממיץ הלימון.

3. מכסים (במכסה תואם או ברדיד אלומיניום) ואופים 20 דקות.

‭.4‬ מסירים את המכסה ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהשומר נימוח וזהוב. מגישים חמים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים ובריאים