המרכיבים

  • כלים מיוחדים: תבנית ‭30 X 20‬ ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק

  • 1 ראש (כ־1 ק"ג) כרובית גדולה או 2 בינוניים/ קטנים, מחולק לפרחים
  • 2 כפות מלח גס
  • 800 גרם תרד טרי שטוף
  • 350 גרם גבינה צפתית ‭,5%‬ מפוררת
  • 3 מכלים (750 גרם) קוטג'
  • ‭1 5%‬ חבילה (250 גרם) גבינת חמד ‭,5%‬ מגוררת גס
  • 4 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם או קמח תירס
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס דק

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני-לגבוה (190 מעלות).

2. הכרובית: מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים מים בסיר גדול. ברגע הרתיחה, מוסיפים את המלח הגס. מכניסים כמחצית מכמות הכרובית לסיר, חולטים במשך חצי דקה-דקה, ומעבירים בכף מחוררת למי הקרח. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנ ייה של הכרובית. מסננים ומעבירים לקערה.

‭.3‬ התרד: מחממים מחבת גדולה ויבשה על הכיריים. מוסיפים את עלי התרד, מניחים לדקה, והופכים אותם לצדם השני, כך שהם ייצרבו מכל צדדיהם, בלי לאבד נוזלים. מעבירים את העלים למסננת.

4. הרכבת הפשטידה : שמים בקערה את כל מרכיבי הבלילה ומערבבים היטב.מוסיפים את הכרובית והתרד ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומל זהיבה. מוציאים ומגישים.

פשטידת קישואים דיאטטית | פשטידת כרובית דיאטטית | פשטידת תרד

>> טיפים להכנת פשטידה דיאטטית

>> למאגר המתכונים הדיאטטיים והבריאים