מנטה
צילומים: יוסי סליס
סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'

חזה עוף שפשוט נימוח בפה, אם נזהרים לא לאפות אותו יתר על המידה. כוכב האניס מוסיף טעם וניחוח אסייתי אמיתי, אל תוותרו. מגישים על מצע של אורז אדום, אורז בסמטי, פירה או בטטה.

אפשר להגיש על מצע של אורז אדום, פירה או בטטה. חזה עוף עם ערמונים

החומרים ל־3 מנות:
350 גרם חזה עוף פרפר
50 גרם ערמונים
2 בצלים ירוקים, חתוכים אלכסונית
למרינדה:
3 כפות רוטב סויה
1/3 כוס מים
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כפית שמן שומשום
1 כוכב אניס (או קורט זרעי אניס)
1 כף דבש
1 שן שום כתושה
מיץ מתפוז אחד (כ־¾ כוס)
אופן ההכנה:
1. שוטפים את העוף, מייבשים, חותכים לקוביות גדולות ומניחים בצד.
2. מניחים את כל חומרי המרינדה מלבד מיץ התפוז בקערת זכוכית, ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה או למשך כל הלילה.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות, ומשמנים תבנית בינונית. בכף מחוררת, מעבירים את העוף לתבנית.
4. מוסיפים את מיץ התפוז לקערת המרינדה, ויוצקים את התערובת על קוביות העוף. מכסים באלומיניום ואופים 20 דקות.
5. מסירים את נייר האלומיניום ויוצקים על העוף את נוזלי הבישול בזהירות. מוסיפים את הערמונים והבצלים ממשיכים לאפות עוד 5־7 דקות, להזהבה קלה.
ערכים תזונתיים למנה: 203 קלוריות, 14 גרם פחמימות, 29 גרם חלבון, 3 גרם שומן