לחולי ציליאק אסור להיחשף לגלוטן (חלבון החיטה) ואטריות אורז הן אפשרות מצוינת עבורם לאכול אטריות. גם לאחרים שחשים כי עיכול החיטה קשה להם או מעדיפים לא לאכול אטריות העשויות מקמח לבן, כדאי לשלב את אטריות האורז בתפריט. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (4 מנות, 500 קלוריות למנה שהיא ארוחה)

  • 1 חבילה ‭300)‬ גרם) אטריות אורז דקות
  • 1 נתח סלמון טרי, נקי מעור ומעצמות במשקל 400 גרם
  • 2 כפות ‭30)‬ מ"ל) שמן
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • ‭1/2‬ כפית שמן שומשום
  • 4 כפות ‭60)‬ מ"ל) רוטב סויה איכותי
  • 1 כף ‭15)‬ מ"ל) רוטב צ'ילי מתוק מוכן

ההכנה

  1. מניחים את אטריות האורז בקערה ויוצקים מעל מים עד כיסוי. שורים למשך 5 דקות, או על פי הוראות היצרן.
  2. חותכים את נתח הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ. מחממים את השמן בווק או במחבת טפלון על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל והפלפלים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים-מערבבים ‭4-3‬ דקות.
  3. מסננים את האטריות ומוסיפים אותן לווק. מערבבים קלות, מוסיפים את הכוסברה (או הפטרוזיליה‭,(‬ שמן השומשום, רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק ומגישים.

עוד מתכונים דיאטטיים