אפשר להכין מרק עוף גם בגרסה שאינה שומנית במיוחד אבל טעימה מאוד. כן, וגם קניידלך, גם הם לא כל כך משמינים כמו שחושבים: רק 80 קלוריות לזוג והמרק מקבל תוספת משביעה מאוד.

במרק העוף שלפניכם גם נתחי בקר או גרונות, מה שמוסיף הרבה לתכולת הסידן וה ברזל שלו.

מרק עוף

8 מנות/ 193 קלוריות למנה המכילה את כל מרכיבי המרק

המרכיבים

  • 4 רבעי עוף
  • נתח של בשר בקר למרק או ‭4–3‬ גרונות הודו
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים
  • 4 קישואים, קלופים ופרוסים
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לפיסות
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לפיסות
  • 1 צרור שמיר, קצוץ
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 צרור סלרי עלים, קצוץ
  • מלח, לפי הטעם

ההכנה

‭.1‬ שוטפים היטב את רבעי העוף ונתח הבשר או גרונות ההודו, שמים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מסננים ומחזירים רק את העוף והבשר לסיר.

2.‬ מוסיפים לסיר את הגזרים, הקישואים, תפוחי האדמה, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, השמיר, הפטרוזיליה וסלרי העלים, מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים ‭50-40‬ דקות, עד שהירקות והבשר רכים. במהלך הבישול, ממליחים, אולם זוכרים שבשר מוכשר מלוח מאוד.

קניידלך

‭24–22‬ כופתות/ 80 קלוריות למנה ‭2)‬ כופתות)

המרכיבים

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ
  • ‭1 1/4‬ כוסות קמח מצה
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כפית אבקת מרק (רצוי אורגני)
  • מלח פלפל שחור

ההכנה

‭.1‬ מחממים 2 כפות מהשמן בסיר בינוני, ומזהיבים את הבצל הקצוץ.

2.‬ מערבבים בקערה את קמח המצה, הביצים הטרופות, אבקת המרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, לעיסה אחידה. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת 2 כפות השמן הנותרות ומערבבים.

3.‬ צרים בידיים רטובות כופתות ומבשלים אותן במים רותחים (זאת לפי סבתא שלי מינה, שהדגישה באזני תמיד שהמרק צריך להיות צח ובישול הקניידלך בתוכו "מלכלך "אותו) או במרק עוף רותח (מה שמעביר את טעם המרק לתוך הכופתאות) לשיקולכם, כ‭15-‬ דקות. מצננים במסננת.

4. ‬ מגישים חם, עם המרק.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית.