הכרובית עשירה בחומרים נוגדי סרטן שפעילותם לא נפגמת גם בבישול. לפי הרפואה הסינית, בגלל צבעה הלבן וצורתה (שמזכירה צורת ריאה) היא מחזקת את תפקוד דרכי הנשימה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

  • 3-4 מנות, 450 קלוריות לכל המנה. כדי לחשב את מספר הקלוריות לסועד, יש לחלק את המנה על פי מספר הסועדים

המרכיבים

  • מיץ מ־3 לימונים גדולים
  • 1 כרובית שלמה, נקייה מעלים ירוקים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מלח פלפל שחור, או צ'ילי גרוס

ההכנה

‭.1‬ יוצקים את מיץ הלימונים לסיר, מניחים את הכרובית בשלמותה, ברשת או בסל אידוי, ומכניסים לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל עד שעולה ריח של כרובית והכרובית רכה אך עדיין פריכה.

‭.2‬ מוציאים את הכרובית מהסיר ושמים אותה בקערת הגשה. יוצקים עליה את שמן הזית, זורים מלח ופלפל, או צ'ילי גרוס, את הבצל הירוק, חותכים את ראש הכרובית ומגישים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים