קארין גוטמן־קוגן

בשבילי, לא ייתכן מצב של יותר מדי ספרי בישול על מדף הספרים שלי. במיוחד לא כשמדובר בספר בישול נוסף של שי־לי ליפא. הספר השביעי שליפא משיקה, "הבית של שי־לי", מבוסס על תוכנית הטלוויזיה שלה (ימי שישי, 18:30, ערוץ 2, רשת). כמו כל תוכנית, גם הספר מחולק לפי נושאים ספציפיים וכיפיים: ארוחת ילדים מהמזווה, ארוחה בריאה (ויש גם דלת קלוריות), ארוחה זוגית, ערב בנות, ערב בנים, דיינר אמריקאי, ארוחה איטלקית, צמחונית, חלבית ועוד.
המתכונים של שי־לי פשוטים ולא מתיימרים: המתכונים קצרים, רשימת המצרכים לא בלתי נגמרת, אופן ההכנה פשוט וברור (מניסיון), כמעט שלא צריך לשדרג את המזווה הביתי ואין מתכונים שברור שאף אחד לא ירצה להכין. אפשר למצוא כאן מנות שכל אחד מבני הבית יאהב, ולהפתיע בכל פעם גם בארוחות ביתיות וגם כשמארחים (או מתארחים).
רוצים כמה דוגמאות? בבקשה:

מתכונים שבאמת אפשר לבשל בבית - גם עם המזווה שיש לכם (צילום: דן לב)

סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו

(מתוך הפרק: יוצאים לפיקניק)

סלט פסטה קר בניחוח איטלקי עם אפונה רעננה, כדורי בייבי מוצרלה רכים ורוטב פסטו תוצרת בית. אני אוהבת להעשיר את הרוטב עם מעט קליפת לימון מגוררת.
החומרים ל-8-6 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
3 כוסות אפונה קפואה
1 כף שמן זית
1 קופסה (150 גרם) בייבי מוצרלה "גד"
לרוטב הפסטו:
2 כוסות דחוסות (60 גרם) עלי בזיליקום (ללא גבעולים)
1/3 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
¼ כוס צנוברים קלויים
2 שיני שום, כתושות
קליפה מגוררת דק מ-1/3 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
½ כוס שמן זית עדין
ההכנה:
1. מכינים את רוטב הפסטו: מרסקים במעבד מזון בזיליקום, גבינת פרמזן, צנוברים, שום, קליפת לימון, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת במרקם גס.
2. מוסיפים שמן זית בזילוף אטי, תוך כדי ערבול, עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
3. מכינים את הפסטה והאפונה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים כדי למנוע מהפסטה להידבק. מצננים.
4. מכינים את הסלט: מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה. מוסיפים רוטב פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
* גיוון: הופכים את הסלט לארוחה שלמה – מוסיפים קופסת טונה משומרת.

מה יותר טעים מזה? סלט פסטה עם פסטו (צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו)

קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות

(מתוך הפרק: אוכל שילדים אוהבים)

טריק שלמדתי מענת בן-משה, שפרט להיותה עורכת התוכנית "החיים על פי אודטה", היא גם בשלנית מדהימה. ענת סיפרה לי שהיא מוסיפה זוקיני מגורר לכל סוגי הקציצות, וכך הן יוצאות לחות ורכות. מאחר שהזוקיני גם טעים וגם בריא, אימצתי את הרעיון בחום. אגב, בתוצאה הסופית לא רואים את הזוקיני, אז לא חייבים לגלות לילדים.
החומרים ל-6-4 מנות:
500 גרם בשר עוף טרי, טחון (מומלץ פרגיות)
1 זוקיני בינוני, מגורר גס וסחוט היטב
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
1/3 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כף רוטב סויה "ימאסה"
מלח
לטיגון:
שמן זית
לרוטב:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס (240 מ"ל) מים מינרלים או מסוננים
1 כף רוטב סויה "ימאסה"
1 כפית גדושה סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את חומרי הקציצות.
2. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס"מ ומחממים על אש בינונית.
4. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני על אש בינונית ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
6. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים, כדי שהקציצות לא יתפרקו).
7. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
* טיפ: מומלץ לא לוותר על טיגון הקציצות. הטיגון גם מעניק להן תוספת טעם וגם "סוגר" בפנים את המיצים, וכך שומר על עסיסיות הבשר.

הילדים יאהבו! קציצות עוף עם זוקיני (אבל אל תגלו להם...) צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו