אורז בר מפני שלמעשה מדובר בדגן עשיר בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצה ‭,B‬ בחומצה פולית ובאשלגן. ניתן לומר עליו שמבחינה תזונתית הוא נמצא בין קטנית לאורז ולכן יש להשרות אותו במים לפני הבישול ומאותה הסיבה הוא מתאים מאוד לאוהבי האורז הנוטים לסבול מער צירות. הוא יעשיר את הצלחת בנוגדי חמצון ובר חומצה אמינית חיונית בשם ליזין, שבדרך כלל עשירות בה קטניות ולא דגנים (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (4 מנות, 355 קלוריות)

שימו לב: מתחילים בהכנת המנה ערב מראש בשריית האורז.

  • 250 גרם אורז בר שחור (להשיג בחנויות טבע, בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק)
  • מלח
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 4 גבעולי שמיר, קצוצים דק
  • 4 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים עם החלק הלבן
  • 2 גבעולי נענע, קצוצים
  • ‭1/2‬ כוס גרגירי רימון
  • 2 כפות צימוקים קטנים מאוד (אם הצימוקים גדולים, קוצצים אותם)
  • אפשרות: 2 שזיפים אדומים קשים וחמצמצים
  • ‭1/4‬ כפית כמון טחון
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

‭.1‬ שורים את האורז למשך לילה במים. למחרת מסננים, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים, ממליחים קלות ומבשלים כ-20 דקות, עד שגרגרי האורז נפתחים. מסננים ומצננים.

‭.2‬ מעבירים את האורז המבושל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר למשך יום אחד.

>> עוד מתכונים דיאטטיים