הקארי ההודי הוא למעשה תערובת תבלינים, המכילה בדרך כלל כמויות משתנות של עלי קארי יבשים וטחונים, חרדל, פלפל אדום חריף, פלפל שחור, זרעוני כוסברה, כורכום, כמון וחילבה. יש תערובות המכילות גם קינמון, ציפורן והל.

כל התבלינים המצוינים לעיל הנם צמחי מרפא ולכל אחד תכונות ייחודיות לו. רובם נחשבים מחממים ולכן מתאימים לשימוש בחורף או למי שסובל מקור באופן קבוע.(ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים

20 סלסילות, 5 מנות (בתבנית שקעים בקוטר 3 ס"מ), 200 קלוריות למנה

לקלתיות הפילו

  • 2 דפי פילו חתוכים לריבועים בגודל 5 ס"מ
  • 1 כף חמאה מומסת או שמן

למלית

  • 500 גרם בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1 כף שמן או חמאה
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 1 כף תבלין קארי הודי לא חריף
  • מלח

לעיטור

זרעוני שומשום שחור או עלעלי טימין

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭(

2.מברישים מחצית מריבועי הפילו בחמאה או בשמן, מניחים על כל ריבוע משומן ריבוע נוסף ומרפדים בכל זוג דפים את שקעי התבנית ודופנותיה. אופים כמה דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ומצננים (אפשר לשמור כך בכלי אטום, בקירור, ימים אחדים.

‭‬‭.3‬ המלית: מרתיחים מים בסיר ומבשלים את קוביות הבטטה כמה דקות, עד שהן מתרככות. מסננים. מחממים את השמן או ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים קלות את הקוקוס והקארי. מסירים מלהבת הכיריים. מוסיפים את הבטטה ומועכים יחד למחית. מתבלים במלח לפי הטעם.

‭.4‬ ההגשה: אם קלתיות הפילו הוכנו מראש ואוחת סנו במקרר, מומלץ לחמם אותן קלות בתנור בחום בינוני ‭180)‬ מעלות) לפני ההגשה. מעבירים את המלית החמה לשקית זילוף וממלאים את סלסילות הפילו (לחלופין, אפשר להיעזר בכפית למילוי). מגישים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים