מתכונים והכנה: שירי מזור
סטיילינג: קרן ברק
צילומים: נירית גור קרבי

רוצים ששולחן יום ההולדת של הילדים שלכם ייראה חגיגי ומפתה?
זה בהחלט אפשרי. הנטורופתית שירי מזור הכינה מנות מצוינות וקלות להכנה שגם שוחרי הבריאות שביניכם לא יהססו להגיש לילדיהם.
שאר המתכונים יתפרסו בפוסטים הבאים בבלוג של מגזין מנטה.

יום הולדת, אבל בריא

במקום עוגת שוקולד עם קמח לבן וכוס שמן: עוגת שוקולד עם שוקולד 70% קקאו, עם קמח כוסמין ויוגורט במקום מחצית מהשמן

עוגת יום הולדת, אבל יותר בריאה

החומרים:
4 ביצים אורגניות
1 כוס מיץ תפוזים + 2 כפות מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר קנים
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו
1 מעדן בטעם וניל

לציפוי:
1/2כוס ממרח שקדים
1 כף קקאו
3 כפיות דבש (או מייפל או סילאן)
1/3 כוס מים חמימים
1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות.
2. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את השוקולד עם המעדן ו־2 כפות מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מורידים מהאש.
3. מקציפים את הביצים לקצף אוורירי ומוסיפים תוך כדי הקצפה מיץ תפוזים, סוכר ושמן.
4. לקערה נפרדת מנפים את הקמח ואבקת האפייה.
5. מעבירים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומקפלים בעדינות. מוסיפים את תערובת השוקולד, מקפלים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית בקוטר 20 אינץ'.
6. אופים 35־40 דקות, עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים רטובים ומוציאים מהתנור (העוגה אמורה להיות לחה בפנים).
7. מכינים את הציפוי: טורפים את כל החומרים יחד בקערה עד שמתקבל קרם מבריק, ומצפים את העוגה בעודה חמה.

במקום כדורי שוקולד עם חמאה: כדורי פיסטוק צ'יפ קרירים עם תמרים וכדורי שוקולד עם פתי בר מחיטה מלאה וקוואקר. אפשר לצפות בקוקוס או בקקאו אורגני, או חצי חצי

נשנוש מזין. כדורי פיסטוק עם תמרים

נשנוש בריא לילדים ולמבוגרים. אם הילדים שלכם לא אוכלים מספיק דגנים מלאים, המתכון הזה מעולה כי הוא מחביא היטב את שיבולת השועל, ושבבי הקקאו נותנים אפקט של שוקולד צ'יפ (רק הרבה יותר בריא). המתכון קל מאוד להכנה, רק צריך מעבד מזון ופריזר.
החומרים:
2 כפות שבבי קקאו (לא חובה, להשיג בחנות טבע)
80 גרם שיבולת שועל (קוואקר דק)
100 גרם שקדים עם הקליפה שנשטפו קצת במים
100 גרם פיסטוק טבעי (ללא מלח ולא קלוי)
10־12 תמרים מזן מג'הול
1/3 כוס מים (או חלב או משקה סויה)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
חצי כפית תמצית פיסטוק (לא חובה)
לציפוי: קוקוס טחון או שומשום
אופן הכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את שבבי הקקאו, השיבולת שועל, השקדים והפיסטוקים עד שמתקבלת כמעט אבקה.
2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לטחון עד שהתמרים מתערבבים בעיסה (שהופכת לגרגרית ודביקה מעט).
3. מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים כדורים ומצפים בקוקוס או בשומשום. שומרים בקירור עד להגשה.

במקום חטיף רווי שומן: חטיף פצפוצים עם שומשום, חלבה, פצפוצי אורז וחמוציות

הילדים מנשנשים, ההורים רגועים. חטיף פצפוצים

החומרים:
1 כוס שומשום מלא
1/2 כוס דבש
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר קנים
1 כף אבקת קקאו טבעי (או אבקת חרובים)
1/2 כוס טחינה גולמית
5 כוסות פצפוצי אורז
50 גרם חלבה טבעית מפוררת (ללא תוספת סוכר)
1/3 כוס חמוציות (או אוכמניות) יבשות
אופן ההכנה:
1. קולים מעט את השומשום במחבת יבשה, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
2. שמים בסיר גדול דבש, שמן קוקוס, סוכר, קקאו וטחינה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
3. מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה, חמוציות ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
4. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ודוחסים קלות בידיים או בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקרר למשך הלילה ומגישים.
ציפוי שוקולד בריא (לא חייבים)
1/2 כוס ממרח שקדים
1 כף קקאו
3 כפיות דבש (או מייפל או סילאן)
1/4 כוס מים חמימים
1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים היטב במזלג עד שהקרם מבריק.
2. מצפים את התערובת בעזרת לקקן ומעבירים למקרר או למקפיא עד להתקשות הציפוי.
שירי מזור היא נטורופתית המתמחה בבישול בריא ושפית raw- food, מדריכה ומטפלת בנושא תזונה נבונה בקופ"ח מאוחדת ובקליניקת kid-ma בהרצליה, משמת כפרזנטורית ומנחת סדנאות בישול בריא ב"אופק חדש - מוצרי בריאות", ומלמדת בישול בריא ברשת 4 chef למקצועות הבישול והאפייה.