הלחמניות המתוקות שבמתכון ישביעו אתכם לזמן רב הודות לכמות הגבוהה של הסיבים התזונתיים בהן. אל תבהלו מהעובדה ששמן הזית החליף את החמאה: הוא לא מורגש, ומעניק ארומה מעניינת.

חומרים (ל-10 לחמניות)

  • 540 גרם קמח חיטה מלא מנופה
  • 25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 100 מ"ל דבש (לטבעונים סילאן ללא סוכר)
  • 300 מ"ל מים חמימים מהברז
  • 100 גר' צימוקים זהובים
  • לציפוי: תרסיס שמן (ביתי או קנוי), קינמון, סוכר קנים

ההכנה

1. מחממים תנור ל-220 מעלות לפחות חצי שעה מראש.

2. שמים בקערת מיקסר את כל החומרים (את השמרים מפוררים מעט בידיים) למעט המים והצימוקים ומתחילים לערבל על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בזרם איטי עד למצב שהבצק מתגבש ואינו דביק, מוסיפים את הצימוקים וממשיכים לערבל. סך הכל ערבול - 10 דקות. ניתן לערבב גם בלי מיקסר.

3. מתפיחים עד להכפלת הנפח ומעבירים למשטח מקומח קלות, לשים מעט להוצאת אוויר ועושים גליל מאורך.

4. חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה או קלף ל-10 חתיכות שוות ועושים מכל חתיכה עיגול ומכל עיגול צורה מארוכת ולא כל-כך סימטרית. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. לאחר שכל הלחמניות בתבנית מרססים במעט שמן זית ומפזרים למעלה מעט קינמון וסוכר קנים. אופים כ-20-25 דקות עד להשחמה.

6. מצננים על רשת עד שמתקרר.

7. ניתן לשמור במקפיא ולחמם לפני הגשה.

שירי מזור היא נטורופתית, בעלת קליניקה לריפוי בעזרת תזונה