דרך נהדרת, מהירה ולא יקרה להחביא בתפריט דגנים מלאים. ילדים יאהבו את הקציצות האלה במיוחד.

חומרים (18 קציצות קטנות)

  • 1/2 כוס אורז מלא עגול, שטוף
  • 1 כוס+ 2 כפות מים
  • 1/2 ק"ג הודו אדום, טחון
  • 1/2 1 כפיות בהרט
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 גזר, מגורר
  • 1/3 כוס תערובת פטרוזיליה, כוסברה ושמיר, קצוצים דק
  • 3 כפיות שמן זית או שמן קוקוס

לרוטב:

  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית דבש או אגבה
  • קורט קינמון
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: מניחים את האורז בסיר קטן. מוסיפים את המים ומעט מלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים על אש קטנה כ-30 דקות או עד שהמים נספגים והאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות (אם האורז עדיין קשה לטעמכם, מוסיפים לסיר 4-3 כפות מים רותחים, מבשלים עוד 5 דקות ומשהים מכוסה במשך 10 דקות).

2. מניחים בקערת מעבד המזון את האורז, ההודו הטחון, התבלינים, הירקות, עשבי התיבול וכפית מהשמן. מעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מעיבוד יתר של התערובת, כדי שלא תהפוך משחתית).

3. מרטיבים מעט את הידיים וצרים מהתערובת קציצות קטנות. משטחים מעט את הקציצות.

4. במחבת גדולה, מחממים על אש בינונית את 2 כפיות השמן שנותרו. מטגנים את הקציצות כ־4 דקות בצד אחד או עד לקבלת צבע שחום. הופכים ומטגנים את הצד השני 4-3 דקות, או עד שהצבע משתנה לשחום והקציצה עשויה מבפנים (אפשר לחתוך קציצה אחת ולבדוק). מוציאים את הקציצות מהמחבת.

5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב ומחממים במחבת. יוצקים את הרוטב על הקציצות ומגישים.

  • טיפ: סוכרתיים יכולים להחליף את הדבש שברוטב בקורט סוכרלוז או ב-2 טיפות סטיביה.

מתוך הספר "ללא גלוטן ללא סוכר", מאת פיליס גלזר, בהוצאת "קוראים"