במתכון זה מרק העוף המסורתי משנה את הרכבו המסורתי. כאן מכינים אתו מהחזה, שהוא החלק הרזה ביותר בעוף, והדבר מאפשר הכנת מרק דל שומן. את הסמיכות ועושר הטעמים מקבלים משלל הירקות, וההסמכה בקורנפלור חוסכת את הכנת הרביכה על בסיס שומן.

המרכיבים (מנות/ 73 קלוריות למנה)

  • 250 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 1 גזר, קלוף ופרוס
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 10 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות קורנפלור
  • ‭1/4‬ כוס מים

ההכנה

‭.1‬ שמים בסיר גדול את חזה העוף והירקות, יוצקים פנימה 10 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר למחצה ומבשלים כחצי שעה, או עד שהירקות והעוף רכים. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מתבלים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טוחנים את המרק במוט ריסוק ידני (או מעבירים למעבד המזון או לבלנדר וטוחנים שם),‬ למרקם חלק ואחיד.

‭.3‬ שמים את הקורנפלור בקערית, מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים. מביאים שוב את המרק לרתיחה ומוסיפים את הקורנפלור המומס, תוך כדי בחישה. מבשלים עוד 2-3 דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

>> עוד מתכונים דיאטטיים