קרנבל החזרה ללימודים מחזיר את הילדים לשגרה, ואת ההורים לאותן משימות מהן אולי שכחו בתקופת החופש. אחת החשובות שבהן היא הכנת כריכים לבית הספר - אתגר לא פשוט בעידן זה של שפע ומגוון קפיטריות ומזנונים.

הפיתוי לשלוח את הילד עם בורקס, חטיף או כסף לאוכל הוא גדול, אך חשוב לזכור כי בתקופת הגדילה השפעת המזון הנצרך היא מכרעת, וכי יש להנחיל מוקדם ככל האפשר הרגלי תזונה נכונים ואורח חיים תקין.

עוד על תזונה בריאה לילדים

>> המזונות שמשפרים את הציונים

>> מה כדאי לאכול לארוחת בוקר?

>> איך משדרגים כריך? טיפים בריאים

רצוי שהכריך יכיל את כל אבות המזון ובנוסף כמות רבה ככל האפשר של ויטמינים ומינרלים. ביחרו לחמים ולחמניות מקמח מלא ונסו לגוון עם כאלו המכילים דגנים, פרג או שומשום. כך, בנוסף למרכיבים הממלאים את הכריך, יקבלו הילדים גם סיבים תזונתיים.

איך משכנעים את הילדים לאכול כריך בריא?

שבו עם ילדיכם ותאמו ציפיות מראש. סכמו כי כריך עם שוקולד או ממרחים שונים תהיה אופציה שתינתן אחת לפרק זמן, ונסו למצוא שילובים שונים שיהיו מקובלים על כולכם לרוב הימים. הגיוון היומיומי חשוב מאין כמוהו, כי מי מאיתנו מוכן לאכול בכל יום את אותו הדבר? על כן דאגו כי יהיו מספר אופציות שיתאימו לכל הצדדים.

כריך פיצה

זהו כריך טעם אמיתי של פיצה עם רוטב עגבניות בהכנה ביתית וכל התוספות שילדים אוהבים. ה"שוס" הגדול של של כריך זה הוא כמובן הרוטב. מאחר שנעשה במטבח הביתי, הוא אינו מעובד או עשיר בנתרן, ואינו מכיל חומרים משמרים.

הכריך מכיל עגבניות טריות העשירות בוויטמין A, התורם לראייה נאותה ולחוזק מערכת החיסון והליקופן, המתפקד כנוגד חמצון יעיל.

את כל מרכיבי הרוטב מרככים מעט בבישול על אש קטנה ולאחר מכן טוחנים במעבד מזון. כך גם אפשר להחביא בתוכו את כל הירקות הבריאים שהקטנים לא תמיד מוכנים לאכול: גזרים, פלפלים, קישואים ואפילו כרובית וברוקולי.

מרכיבים לרוטב פיצה ביתי

  • 4 עגבניות בשלות מקולפות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 5-6 עלי בזיליקום
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

  • ואפשר להוסיף גם: 1 פלפל אדום קצוץ, 1 גזר ועוד.

ההכנה

1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה בסיר בינוני.

2. מוסיפים את השום, העגבניות, הירקות הנוספים והתבלינים.

3. מבשלים עד לריכוך ומעבירים למעבד מזון.

4. מצננים מעט.

5. מורחים בנדיבות בפרוסות הכריך, מוסיפים מעט גבינה צהובה ואת כל התוספות שאוהבים על הפיצה: זיתים, פטריות, תירס ועוד.

6. הרוטב נשמר בכלי אטום במקרר כשלושה-ארבעה ימים.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

כריך חלבה

טוב, לא באמת חלבה, אלא שילוב מנצח ושופע בריאות עם טעם מדהים של חלבה בהכנה ביתית. היופי האמיתי כאן הוא תוצאה מופלאה במינימום עשייה, כאשר אין צורך בבישול מקדים או בהכנה מראש. שני מרכיבים נחוצים לכם: טחינה גולמית ורוטב סילאן טבעי.

העדיפו להשתמש בטחינה משומשום מלא על פני הטחינה הרגילה. כך, בנוסף להיותה עשירה בחומצות שומן בריאות שאינן רוויות, תקבלו כמות כפולה של ברזל וסידן מבטחינה שאינה מלאה.

מרכיבים לכריך אחד

  • 1 ½ כפיות טחינה גולמית
  • 1 כפית סילאן
  • ניתן להוסיף: אגוזים גרוסים לא קלויים

ההכנה

1. מורחים את הטחינה הגולמית ביסודיות ומעליה מזליפים זרזיפי סילאן.

2. מפזרים את האגוזים הגרוסים למעלה.

___________________________________________________________________________________________________________________

כריך פסטו-בולגרית

כריך שהוא שילוב בין האיטלקי לפיקנטי וערב לחך עד מאוד. פסטו הוא אחד הרטבים הקלים להכנה וישנן מספר גרסאות להכנתו.

הגרסה הזו אינה כוללת שמנת, אלא עשירה במרכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה. בשמן הזית אני משתמשת כאן בנדיבות אך הוא מעניק לנו חומצות שומן בלתי רוויות ובמיוחד חומצה אולאית ( אומגה 9) הקשורה בהורדת רמת הכולסטרול בדם.

גבינה בולגרית היא מקור עשיר בסידן ומהווה תחליף מצוין לאותם ילדים שלא אוהבים גבינות לבנות רכות. התוצאה מזכירה מאוד קלציונה איטלקית וניתן להעשיר ולשפר עם ירקות שונים כמו עגבניות שרי, נבטים, זיתים ועוד.

מרכיבים לרוטב פסטו

  • 1 גבעול בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 אגוזי מלך
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט (1/8 כפית) מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם.

ההכנה

1. מכניסים את הבזליקום, השום ושמן הזית למעבד מזון וטוחנים, מוספים את האגוזים ומטוחנים עד קבלת ממרח.

2. מורחים את הרוטב על הכריך, ומפזרים למעלה חתיכות גבינה בולגרית 5%.

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה