עוגיות אלפחורס ממכרות, שנמסות בפה ונעלמות עוד לפני שמרגישים. העוגיות האלה אפילו יותר טובות מהגרסה המקבילה עם הסוכר, כי תחליף הסוכר מעניק להן מרקם עדין מאוד. ומה לגבי ריבת החלב? ריבת חלב ללא סוכר – יש כזה דבר, להשיג בכל סופר במדפי הדיאט.

המתכון באדיבות "סוגת"

המרכיבים (ל-50 עוגיות)

לבצק

  • 1 כוס סוכרלוז
  • 1 1/4 כוסות קורנפלור
  • 3/4 כוס קמח עוגיות
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 6 חלמונים

למלית

  • 1 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר

לקישוט

  • 1 כוס קוקוס

אופן ההכנה

1. במעבד מזון שמים תחליף סוכר, קורנפלור, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, מלח וקוביות חמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים לבצק אחיד.

2. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.

3. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים ב-180 מעלות 7-5 דקות בלבד, עד שהעוגיות תפוחות ומתחילות להזהיב בשוליים. מצננים.

5. מכינים סנדוויצ'ים: מניחים במרכז מחצית מהעוגיות (על הצד התחתון שהיה צמוד לנייר האפייה) כפית נדיבה של ריבת חלב ללא תוספת סוכר. מצמידים לכל עוגייה את צידה התחתון של עוגייה שנייה ולוחצים מעט עד שהריבה מציצה החוצה.

6. מפזרים קוקוס על צלחת שטוחה ומגלגלים כל סנדביץ' עוגיות בקוקוס (הוא יידבק לריבה וזו בדיוק הכוונה)

7. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר. טעמן של העוגיות ישתבח (בהרבה!) למחרת.

  • סוד מתוק: אם ריבת החלב נוקשה מדי ושוברת את העוגיות בהרכבה, מחממים אותה כמה שניות במיקרוגל לריכוך.