קולורבי הוא ירק השייך למשפחת המצליבים ומכיל חומרים אנטי סרטניים חזקים ביותר. מעבר לכך הוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C ואשלגן. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)
המרכיבים (מנה אחת, 270 קלוריות)
- 150 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
למשרה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף מיץ לימון
- 4 טיפות שמן שומשום
- 1 כפית קורנפלור
- 1 שן שום קטנה כתושה
לסלט
- 1 גזר בינוני קלוף וחתוך למקלות דקים
- 1/2 קולרבי קלוף וחתוך למקלות דקים
- 1 מלפפון רענן בקליפתו, חצוי לאורכו, מרוקן מגרעינים ופרוס באלכסון
- 2-1 גבעולי בצל ירוק - החלקים הלבנים ומחצית מהירוקים, פרוסים באלכסון
- כ־20 גרם נבטי שעועית
- כ־40 גרם כרוב סיני, חתוך לרוחב לרצועות דקות
- פלפלים חריפים או חצי חריפים - לפי הטעם, חתוכים לפרוסות דקיקות
לרוטב
- 2 כפות רוטב סויה (מומלץ תמרי)
- 2 כפות מים
- 1 כף יין לבן חצי יבש
- 3 כפות מיץ תפוזים (אפשר להחליף במיץ לימון עם 1 כפית סוכר)
- 2 טיפות שמן שומשום
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה
ההכנה
.1 העוף: מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה ושורים את העוף 20 דקות בקירור.
2. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים. מאחסנים במקרר עד להגשה.
.3 הסלט: מסדרים את הירקות בקערת ההגשה.
4. מסננים את העוף מהמשרה, מחממים מחבת טפלון היטב, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות עד שילבין.
5. ההגשה: מניחים את נתחי העוף החמים על הסלט הקר, יוצקים את הרוטב מעל.
>> עוד מתכונים דיאטטיים