קולורבי הוא ירק השייך למשפחת המצליבים ומכיל חומרים אנטי סרטניים חזקים ביותר. מעבר לכך הוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C ואשלגן. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (מנה אחת, 270 קלוריות)

  • 150 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של ‭1/2‬ ס"מ

למשרה

  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 טיפות שמן שומשום
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 שן שום קטנה כתושה

לסלט

  • 1 גזר בינוני קלוף וחתוך למקלות דקים
  • ‭1/2‬ קולרבי קלוף וחתוך למקלות דקים
  • 1 מלפפון רענן בקליפתו, חצוי לאורכו, מרוקן מגרעינים ופרוס באלכסון
  • ‭2-1‬ גבעולי בצל ירוק - החלקים הלבנים ומחצית מהירוקים, פרוסים באלכסון
  • כ־20 גרם נבטי שעועית
  • כ־40 גרם כרוב סיני, חתוך לרוחב לרצועות דקות
  • פלפלים חריפים או חצי חריפים - לפי הטעם, חתוכים לפרוסות דקיקות

לרוטב

  • 2 כפות רוטב סויה (מומלץ תמרי)
  • 2 כפות מים
  • 1 כף יין לבן חצי יבש
  • 3 כפות מיץ תפוזים (אפשר להחליף במיץ לימון עם 1 כפית סוכר)
  • 2 טיפות שמן שומשום
  • ‭1/4‬ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה

ההכנה

‭.1‬ העוף: מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה ושורים את העוף 20 דקות בקירור.

2. ‬ הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים. מאחסנים במקרר עד להגשה.

‭.3‬ הסלט: מסדרים את הירקות בקערת ההגשה. ‭

4. ‬ מסננים את העוף מהמשרה, מחממים מחבת טפלון היטב, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות עד שילבין. ‭

5. ‬ ההגשה: מניחים את נתחי העוף החמים על הסלט הקר, יוצקים את הרוטב מעל.

>> עוד מתכונים דיאטטיים