לפי הרפואה הסינית נחשב הארטישוק הירושלמי מחמם באנרגטיקה שלו ומתוק בטעמו. בשל כך הוא מחזק את מערכת העיכול. אבל במקרה של חולשת מערכת העיכול עשויה להיגרם נפיחות. כבר ברפואה העתיקה הוא נחשב מתאים לחולי סוכרת. כיום ברור כי הדבר נובע מתכולת האינולין שבו - סיב תזונתי המשמש מצע מזון לחיידקים הידידותיים של מערכת העיכול, המקטין את ספיגת הסוכר בדם.

המרכיבים (312 קלוריות למנה)

לרוטב

  • ‭1/2‬ כוס טחינה גולמית
  • ‭1/2‬ כוס מים
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון
  • 1 כוס עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, או שילוב שלהם‭,(‬ קצוצים
  • 1/2 כפית מלח

לירקות

  • 8־10 יחידות ארטישוק ירושלמי בינוניים, קלופים
  • מעט שמן זית
  • 2 פלפלים ירוקים גדולים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
  • 8־10 שיני שום בינוניות, קלופות

ההכנה

‭.1‬ רוטב הטחינה: שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב לנוזל אחיד.

‭.2‬ הירקות: שמים את הארטישוקים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית־גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות עד שהארטישוקים רכים אבל לא רכים מאוד. מסננים מהמים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

‭.3‬ מחממים את שמן הזית במחבת פסים (או במחבת רגילה‭.(‬ מוסיפים את פרוסות הארטישוק, את רצו־ עות הפלפל ואת שיני השום. מערבבים בעדינות וקולים את הירקות על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות.

‭.4‬ ההגשה: מעבירים את הירקות לצלחת הגשה. יוצקים מעל הירקות החמים (או לצדם) את רוטב הטחינה ומגישים מיד.

>> עוד מתכונים דיאטטיים