נטשה חיימוביץ'

איך מכינים קערת קרח?

1. מכניסים שתי קערות (מנירוסטה או פלסטיק) בגדלים שונים אחת לתוך השנייה ומדביקים מלמעלה פס מסקינגטייפ, כך שלא ייגעו זו בזו.
2. ממלאים את המרווח שבין הקערות במים ומניחים בתוכם עשבי תבלין, פרחים או פרוסות לימון. שומרים את הקערות במקפיא למשך יומיים.
3. כשמוציאים את הקערות, מרטיבים במטלית טבולה במים חמים את החלק הפנימי של הקערה הקטנה ואת הדופן של הקערה הגדולה. מסירים את הסרט במספריים, מוציאים את הקערה הקטנה ומחלצים את קערת הקרח בזהירות.

מדביקים, ממלאים, מפרידים ומרשימים. כך מכינים קערת קרח שהאורחים לא ישכחו (צילום: יוסי סליס)

ומה שמים בקערה שכזאת? רונית פנסו מציעה:

מרק אפרסים ונענע עם ענבים קפואים

החומרים ל־6 מנות:
לענבים הקפואים:
1 כוס ענבים ירוקים בינוניים, מופרדים
למרק:
4 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כוס מים
8 אפרסקים בינוניים, בשלים מאוד
חופן עלי נענע טריים, קצוצים דק + לעיטור

וככה זה נראה. הגשה מרשימה שגם שומרת על האוכל קר (צילום: יוסי סליס)

אופן ההכנה:
1. מסדרים את הענבים בשכבה אחת על מגש קטן ומכניסים למקפיא לשעה.
2. מערבבים היטב בקערה גדולה את הדבש, מיץ הלימון והמים.
3. מסירים בסכין חדה את הקליפה מהאפרסקים, מגלענים וחותכים גס. מוסיפים לקערה ומערבבים.
4. טוחנים את התערובת למרק אחיד בבלנדר מוט. המרק אמור להיות סמיך מאוד (אפשר להוסיף מים לסמיכות הרצויה).
5. מוסיפים את הנענע הקצוצה, מערבבים היטב ומכניסים למקפיא ל־15 דקות, עד שהמרק קר מאוד.
6. מערבבים היטב ויוצקים לקערות הגשה קרות. מוסיפים במרכז כמה ענבים קפואים, מעטרים בנענע טרייה ומגישים מיד.
ערכים תזונתיים למנה: 104 קלוריות, 24 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 0 גרם שומן