עינת מזור

אין מי שלא מתחשק לו חטיף מתוק (וקל להכנה) שילווה אותו במהלך הבוקר ובהמשך היום. בחטיף שלפניכם תוכלו לגוון את הדגנים ולערבב אגוזים שונים או שוקולד (מריר או לבן), ולהשתמש בכל סוגי דגני הבוקר ללא גלוטן. הילדים בהחלט יכולים לעזור בהכנה הקלה והמהירה.
טיפ למטבח: לחיתוך אחיד וללא פירורים, מקררים את התבנית לחלוטין, מחזיקים בקצוות נייר האפייה ושולפים את החטיף מהתבנית. בעזרת סכין חדה וארוכה, חותכים את הריבוע הגדול ל־32 מלבנים. כדאי לעטוף את כל אחד מהריבועים בניילון נצמד ולשמור במקרר עד ששוב בא לכם מתוק.

מצוין כנשנוש מחוץ לבית בחודשי הקיץ. חטיף טעים ומזין ללא גלוטן (צילום: עינת מזור)

חטיף דגנים עם שוקולד, אגוזים וחמוציות:

החומרים ל־32 ריבועים:
2 כוסות פצפוצי אורז תפוחים ללא גלוטן
1 כוס דגני בוקר ללא גלוטן, מרוסקים גס
120 גרם חמאה או שמן קוקוס
1/3 כוס דבש
1/3 כוס סוכר דמררה
¾ כוס פצפוצי שוקולד
¼ כוס בוטנים קלויים ולא מלוחים, קצוצים דק או חמוציות
אופן ההכנה:
1. מרססים מעט שמן בתבנית מרובעת (לבראוניז), ומניחים בתוכה נייר אפייה כך שקצוות הנייר יגלשו מדפנות התבנית.
2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי ערבוב, את החמאה, הדבש והסוכר. מורידים מהאש ומצננים 3 דקות.
3. מעבירים את פצפוצי האורז ודגני הבוקר לקערה גדולה, ומוסיפים את השוקולד והאגוזים ואת התערובת המומסת. מערבבים היטב, עד שדגני הבוקר עטופים בתערובת.
4. מעבירים למקרר כשעה־שעה וחצי. חותכים לחטיפים קטנים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור.

עוד מתכונים ללא גלוטן: