פיליס גלזר

טורטייה מקמח מלא ממולאת בעוף וגווקמולי

החומרים ל־6 מנות:

6 טורטיות מקמח מלא
1 חזה עוף לשניצל
2 כפות שמן קנולה
1/8 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
1 גזר חתוך לגפרורים
3 מלפפונים חתוכים לגפרורים
1/2 כפית שמן שומשום כהה
1 כוס נבטים סיניים או חמניות
לגווקמולי:
1 אבוקדו
מיץ מ־1/4 לימון
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
1 עגבנייה ללא גרעינים, קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם

ממלאים, מגלגלים ועוטפים. טורטייה במילוי עוף וגוואקמולי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

אופן ההכנה:
1. מכינים את הגווקמולי: מועכים את האבוקדו בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, הבזיליקום והעגבנייה ומתבלים. מכסים ושמים במקרר.
2. מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים עם השמן. חוצים את חצאי חזה העוף, מתבלים וצולים משני הצדדים עד שהעוף מוכן. מכבים את האש, מצננים וחותכים לרצועות.
3. קולים כל טורטייה על מחבת עגולה ללא שמן כדקה מכל צד.
4. מורחים על כל טורטייה שכבה של גווקמולי ומניחים מעל כמה רצועות עוף, גזר, מלפפון ונבטים (נזהרים לא להוסיף יותר מדי כדי שהטורטייה לא תתפרק). מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום ומגלגלים.
5. אורזים כל טורטייה מגולגלת בניילון נצמד ושומרים בקירור.
ערכים תזונתיים ליחידה: 296 קלוריות, 21 גרם פחמימות, 23 גרם חלבון, 11 גרם שומן