החומרים ל-24 עוגות אישיות (228 קלוריות לעוגה אישית)

לבצק:

  • 50 גרם שמרים טריים או שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב פושר
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

למילוי:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (250 גרם) סוכר
  • 2-1 כפיות קינמון

ההכנה:

בקערת המיקסר ממיסים את השמרים והסוכר בחלב הפושר. מוסיפים את מרכיבי הבצק הנוספים ומערבבים מספר דקות, לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.

למחרת מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה ברבע מכמות החמאה, מפזרים סוכר וקינמון. מגלגלים כל עלה לגלילה וחותכים ל-6 פרוסות שוות. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מכסים ומתפיחים כרבע שעה.

אופים כ-20 דקות בטורבו, בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהעוגות זהובות ותפוחות. מוציאים מיד מהתבנית, לפני שהסוכר מתקשה.

העוגות נשמרות היטב במקפיא. אחרי ההקפאה אפשר לחמם בחום בינוני בתנור או במיקרוגל.

  • מתוך הספר "58 מתוקים לדיאטה" מאת ד"ר מאיה רוזמן ואלינוער רבין, הוצאת קוראים