מרכיבים (מנה אחת, כ-230 קלוריות)

  • 150-100 גרם לבבות חסה (עלים פנימיים)
  • 120 גרם סלקים קטנים מבושלים חתוכים לפלחים דקים
  • 50 גרם צפתית עזים 5%, חתוכה למשולשים
  • 3 כפות נבטוטים (קטניות מונבטות) (30 גרם)
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש (6 גרם)
  • 1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1. מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים (להכנה מהירה, משתמשים בסלקים מבושלים ארוזים בוואקום).

2. מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.

3. טורפים יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.

4. מערבבים את פלחי הסלק עם הרוטב בכלי נפרד. מצרפים יחד את מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.

5. ניתן להחליף את צפתית העזים בצפתית 5% מעודנת / רגילה.

  • המתכון באדיבות פיראוס