בשר הודו אדום הוא תחליף מצוין לבקר, שמשמש בדרך כלל במתכונים מסוג זה. ההודו האדום עשיר בברזל ובוויטמין 12B, ולעומת זאת דל בקלוריות ובשומן. הוא מעניק למנה פחות כולסטרול ושומן בהשוואה לבשר בקר, אבל בלי לוותר על כמויות יפות של אבץ המגן על הגוף במצבי לחץ, ובמגנזיום – הדרוש לפעילות תקינה של השריר.

המרכיבים (4 מנות, 355 קלוריות למנה)

  • 16 פטריות פורטובלו בקוטר 4-5 ס"מ
  • 400 גרם בשר הודו אדום טחון
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 4 כפות רוטב טריאקי מוכן
  • 1 שן שום קלופה וכתושה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומצב גריל עליון. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מפרידים בעדינות את רגלי הפטריות מהכיפות. קוצצים את הרגליים דק.

3. מחממים מחבת טפלון יבשה היטב, מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות ומטגנים קלות, רק כדי להיפטר מעודפי הנוזלים שתוכן. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, הכוסברה, רוטב הטריאקי, השום והבצל ומערבבים.

4. ממלאים כל פטרייה במלית הבשר, מסדרים בתבנית כשהמלית כלפי מעלה, מתבלים במעט פלפל וצולים בתנור 5-7 דקות. מוציאים ומגישים מיד.

>> עוד מתכונים דיאטטיים