מערכת מנטה

פטל, אוכמניות, דובדבנים – פירות היער הטריים בשיא עונתם, ואתם ודאי מתכננים לנצל את אחד מימי החופש הגדול כדי לנסוע לקטיף בצפון. אם לאחר הדרך הארוכה בחזרה הביתה יישארו לכם כמה פירות – הכינו מהם משהו טעים. השבוע: מתכון קל לעוגה שגם הנמנעים מגלוטן יוכלו לאכול.

בשבוע הבא: מתכונים נהדרים של סלמון וחזה עוף עם פירות יער (כן!).

החומרים ל־12 פרוסות/ עינת מזור:

מעט ספריי שמן קנולה לשימון התבנית
3 חלבונים
1/8 כפית קרם טרטר
1 כפית גרידת לימון
1 כוס אבקת סוכר
½1 כוסות שבבי קוקוס
¼ כוס ריבת אוכמניות
3 כוסות אוכמניות טריות
3 כוסות פטל טרי

פטל, דובדבנים, אוכמניות - אפשר לקשט את העוגה בכל פרי שתרצו (צילום: יוסי סליס)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ בספריי שמן קנולה.


2. מקציפים במהירות בינונית במיקסר את החלבונים עם קרם הטרטר עד לקבלת קצף. מוסיפים את גרידת הלימון ומנפים פנימה בהדרגה את אבקת הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק (כ־6 דקות הקצפה). מקפלים פנימה את הקוקוס בעדינות.


3. מעבירים את הבלילה המוקצפת לתבנית, משטחים ומחכים כ־10 דקות. אופים למשך 10 דקות, כאשר דלת התנור פתוחה מעט (אפשר להשתמש בכף עץ).


4. מנמיכים את החום ל־150 מעלות, סוגרים את דלת התנור וממשיכים לאפות כ־20 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב חיוור. מוציאים את העוגה ומצננים.


5. מחממים את הריבה בסיר קטן, עד שהיא הופכת לנוזלית. מברישים את הריבה על פני העוגה ומניחים את האוכמניות והפטל באופן מעגלי.

ערכים תזונתיים למנה: 170 קלוריות, 23 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 7 גרם שומן