רוטב עשיר מלא טעמים, ללא שימוש באבקת מרק, תבלינים, מלח או שומן. זהו רוטב ניטרלי המתאים למגוון מאכלים, ומהווה תחליף מצוין לטיגון. הוא יכול לשמש בסיס מעולה לבישול קציצות מכל סוג (מביאים את הרוטב לרתיחה, ומניחים את הקציצות בתוכו). כמו כן ניתן להשתמש בו לבישול דגים או קציצות דגים, עוף לחלקיו השונים וכדומה.

מומלץ להכין כמות גדולה, לחלק לקופסאות ולשמור במקרר או במקפיא.

בעת הכנת המאכלים השונים, ניתן להוסיף לרוטב תיבול לפי טעמכם האישי.

מצרכים

  • 200 גרם רסק עגבניות (כ-2 קופסאות קטנות)
  • 5 עגבניות בינוניות בשלות חצויות
  • 2 גזרים
  • 1 בצל בינוני קלוף
  • 1 בטטה בינונית קלופה
  • כ-150 גרם דלעת קלופה ללא גרעינים
  • 5 שיני שום
  • 3 כוסות מים

הכנה

1. מניחים את כל המצרכים בסיר (אין צורך לחתוך את הירקות). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש עד שהרוטב מבעבע קלות, ומכסים חלקית.

2. מבשלים עד שהגזר מתרכך (כחצי שעה). מכבים את האש ומחכים שיתקרר.

3. טוחנים במעבד מזון.