רונית פנסו

אגסים במלית מרציפן ושוקולד, אפויים ברוטב יין אדום

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
זמן צינון: 5 דקות

החומרים ל-6 מנות:
2 כוסות יין אדום
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית תמצית וניל
6 חצאי אגסים גדולים ובשלים, קלופים ומגולענים (או משומרים במיץ טבעי)
50 גרם שוקולד מריר, מגורר דק
50 גרם מרציפן, מפורר
להגשה: 2 כפות שקדים פרוסים, קלויים קלות

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בסיר קטן את היין והסוכר ומבשלים 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל.
3. בעזרת כפית פריזאית או סכין חדה, מעמיקים מעט את השקע באגסים. מניחים אותם בתבנית אפייה בינונית בשכבה אחת, עם השקע כלפי מעלה. יוצקים חצי כפית מרוטב היין בכל שקע, ויוצקים את יתר הרוטב מסביב.
4. מערבבים בקערה קטנה את המרציפן והשוקולד, וצרים 6 כדורים מהתערובת. פוחסים אותם מעט ומניחים מעל לשקעים.
5. אופים כ-10 דקות ומוציאים. מצננים 5 דקות, ומניחים כל מחצית אגס בגביע זכוכית רחב. יוצקים את הרוטב מהצד, וזורים מעל את השקדים הפרוסים.

ערכים תזונתיים למנה: 199 קלוריות, 23 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 6 גרם שומן

10 דקות בתנור, ויש לכם קינוח מנצח (צילום: יוסי סגליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

בננות אפויות עם אגוזי פקאן

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 10 דקות

החומרים ל-6 מנות:
6 בננות בשלות אך מוצקות, קלופות וחצויות לאורך
1/2 כוס רום כהה (לא תמצית), או ליקר תפוזים
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות + לשימון התבנית
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
להגשה: 6 כדורי סורבה פרי או גלידת יוגורט, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.
מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית חסינת חום גדולה במעט חמאה.
2. יוצקים לתבנית את הרום או הליקר. מניחים מעל את חצאי הבננות בתבנית בשכבה אחת, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
3. מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והתבלינים, וזורים על הבננות בשכבה אחידה. מפזרים מעל את קוביות החמאה.
4. אופים במשך 10 דקות. מוציאים וזורים מעל את הפקאנים.
5. מניחים כל שני חצאי בננה בצלחת קינוח (רצוי אובלית). מזלפים מסביב את המשקעים שנוצרו בתבנית. מוסיפים בצד את הסורבה או גלידת היוגורט ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה: 276 קלוריות, 38 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 10 גרם שומן