פיליס גלזר

קינוח סאגו

החומרים ל־6 מנות קטנות:
½ כוס טפיוקה (מהסוג הקטן)
½ כוס מים רותחים
1 כוס יין אדום יבש
½ ־¾ כוס מים קרים
3 כפות סוכר
2 כפות סירופ אגבה (או עוד סוכר)
4 מסמרי ציפורן


קרם חלב (לא חייבים):
1/2 כוס חלב
1 חלמון ביצים
1/4 כוס סוכר
2 מסמרי ציפורן


להגשה:
נענע
ענבים (או איזה פרי שאוהבים)

מוסיפים איזה פרי שרוצים. סאגו (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

אופן ההכנה:
1. הטפיוקה: שמים את הטפיוקה בקערה ויוצקים מעליה מים רותחים. מכסים ושמים בצד לחצי שעה. שוטפים במים קרים, מפוררים עם האצבעות ושמים בסיר עם כל יתר החומרים.
2. מביאים לרתיחה על אש קטנה, בבחישה מתמדת. ממשיכים לבשל בבחישה עד שהתערובת מסמיכה וגרגרי הטפיוקה שקופים. יוצקים לכוסות ושמים במקרר.
3. קרם החלב: טורפים את החלב, הביצים, הסוכר והציפורן במטרפת יד. מסננים ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה אך לא רותחת. מורידים מהאש, מוציאים את מסמרי הציפורן ומקררים.
4. להגשה: יוצקים כף קרם חלב בכל כוס טפיוקה, מקשטים בנענע ובענבים ומגישים.


ערכים תזונתיים למנה: 178 קלוריות, 35 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 1 גרם שומן.