קארין גוטמן

אין הרבה ספרי בישול פשוטים, ללא מניירות ובלי רשימות חומרי גלם בלתי נגמרות, שנכתבו על ידי מישהו שמאוד אוהב לבשל (פשוט). כזה הוא "ביסים", שכתבה הילה קריב כבלוג שהפך בהמשך לספר.


הילה הגיעה לניו יורק בעקבות בן זוגה, לאחר סיום לימודיה בשנקר. שם למדה בישול ועשתה התמחות בכמה מסעדות נחשבות. לאחר שעזבו לברקלי, קליפורניה, הילה התאהבה בשוקי האוכל הצבעוניים ובבישול הפשוט, וכך נולד הבלוג "ביסים".


לפני כמה חודשים הפך הבלוג לספר, ובכך הילה הפכה את הבישול מהבלוג שלה לאינטימי יותר. המתכונים שבו יוכלו להישאר על מדף ספרי הבישול שלכם, וגם אם כמה מהדפים יתקמטו או יקבלו כתמי בישול מהמטבח שלכם – תהיה זו מזכרת לארוחות הטעימות שבישלתם לאהוביכם.

המתכונים שבספר מבוססים בעיקרם על ירקות, ותוכן העניינים מחולק לפי חודשי השנה. כך תדעו מתי הפירות והירקות שבמתכון הם בשיא העונה. דוגמאות למתכונים מעניינים: אספרגוס בשום, פסטה עם ארטישוקים ביין ועשבי תיבול (מתכון קל ביותר!), ניקי חוביזה וריקוטה, טארט עוגת שזיפים, סלט קינואה, ענבים ופטה ועוד.

פשוט, טעים ובריא. "ביסים" (צילום: הילה קריב)

כל המתכונים פשוטים וקלים מאוד להכנה. רוצים דוגמה? בבקשה:

ירכי עוף צלויות בלימונים כבושים ובזיליקום

הלימונים יוצרים ביחד עם נוזלי העוף מין רוטב סמיך, חמצמץ וחמאתי, וכל הטעמים פשוט ממלאים את הלב בשמחה.

החומרים ל־4־3 מנות:
כ־12 פרוסות לימונים כבושים (ראו באופן ההכנה)
1 כף שמן זית
6 ירכי עוף (עם העור והעצם, או 8 שוקיים)
מלח ופלפל טרי
עלים מ־5־4 גבעולי בזיליקום

ממלא את הלב ואת הבטן בשמחה. ירכי עוף בלימונים (צילום: הילה קריב)

כך עושים:
1. קוצצים את הלימונים דק דק ומערבבים אותם עם השמן. יוצקים מעל לנתחי העוף, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים. מניחים בצד כשעה לספיגת טעמים.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות.
3. מעבירים את העוף לתבנית צלייה, קורעים את עלי הבזיליקום גס ודוחפים את רובם מתחת ולצדי העוף. צולים כ־40 דקות, מרטיבים את העוף בנוזלי הרוטב שנוצרו בתחתית התבנית, מוסיפים את שארית הבזיליקום וממשיכים לצלות עוד 20 דקות.