סמדר כהן־טרקל

תעודת הסכמה של משרד העבודה: זו התעודה החשובה ביותר, ומשמעותה היא שהקוסמטיקאית למדה כעשרה חודשים בבית ספר לקוסמטיקה המוכר על ידי משרד העבודה. היא עברה את הבחינות, ונמצאה כשירה לעבוד בתחום ולקבל לקוחות. לצד הלימודים המעשיים למדה גם אנטומיה, פיזיולוגיה, כימיה ודרמטולוגיה (מדע העוסק ברפואת עור).

תעודה קוסמטיקאית מטעם אוניברסיטת בר אילן: המוסד האקדמי מאפשר לקוסמטיקאיות להעשיר את השכלתן בתחום רפואת העור והכימיה במסגרת לימודי תעודה בלבד, ועל כן מי שסיימה קורס זה בהצלחה יכולה ליהנות מהתואר "קוסמטיקאית בכירה".

תעודת אחות מוסמכת: מעט מאוד קוסמטיקאיות יכולות להציב ליד תעודת ההסמכה שלהן גם תעודת אחיות, אבל אין ספק שתעודה זו מקנה להן יתרון רב. מעבר לידע הבסיסי שהיא רכשה בבית ספר לקוסמטיקה, היא למדה באופן מעמיק יותר אנטומיה ופיזיולוגיה, וסביר להניח שיש בידיה הכלים להסתכל על אדם במכלול ולערוך הבחנות מדויקות יותר.

האם הקוסמטיקאית שלך מספיק מוסמכת? (צילום: שאטרסטוק)

תעודת השתתפות בכנס: לקוסמטיקאיות חשוב להתעדכן, הן יוצאות לכנסים שמארגנים איגודים מקצועיים וחברות שונות. בכנסים אלו משתתפים מומחים מקשת רחבה של תחומים ומרצים בנושאים כמו כימיה, דרמטולוגיה, קוסמטיקה, פלסטיקה.

תעודת סידסקו: תעודה כזו מעידה על כך שהקוסמטיקאית שלך משתייכת לארגון הקוסמטיקאיות הבינלאומיות. כלומר, מעבר להכשרה שיש לה ממשרד התעשייה, היא גם עברה הכשרה ומבחנים נוספים ועמדה בתקן הבינלאומי. היא מעודכנת מאוד בכל מה שקשור לענף ואנחנו נותנים לה על כך צל"ש.

תעודות מקצועיות נוספות כמו אפילציה, פדיקור, מניקור ואיפור קבוע: זו שאלה, שצריכה להתייחס לשאר השירותים שהקוסמטיקאית מציעה לכם. ישנם תחומים שמחייבים תעודות נפרדות. למשל, תעודת אפילציה מעידה על כך שהקוסמטיקאית יודעת לעבוד עם מכשירי חשמל ולמדה את התחום. קוסמטיקאית שאין לה תעודה כזו ועוסקת באפילציה, עלולה להזיק לכם.

ייעוץ מקצועי: רוחלה בר און, קוסמטיקאית, יו"ר ארגון הקוסמטיקאיות בישראל ונשיאת סידסקו ישראל.