לחלק גדול מהאנשים, חג שבועות ללא גבינות הוא עניין שבשגרה, אם מטעמי בריאות או מטעמים אידיאולוגים. העוגה שלפניכם איננה דורשת אפייה, וטעמה כה מטעה שגם המשוגעים לגבינות לא יחשדו שאין בה גבינה.

מרכיבים

לתחתית

  • 18-20 תמרים מזן מג'הול
  • 300 גרם שקדים עם קליפה
  • 1-2 כפות קקאו גרגירי (להשיג בחנות טבע)
  • חצי כפית תמצית וניל אורגני
  • חצי כף שמן קוקוס
  • כף חלב שיבולת שועל או מים

מרכיבים לקרם

  • 1 תפוז מקולף לא עד הסוף (השאירו בערך 1/4 מקליפתו)
  • 210 גרם קשיו
  • כפית אבקת קקאו אורגני
  • 2 וחצי כפות דבש איכותי (לטבעונים: ניתן להחליף במייפל בהיר ולהוסיף מעט קקאו כדי שישתלט על הטעם של המייפל)
  • כף שמן קוקוס
  • חצי כפית תמצית וניל
  • מעט מים, בהתאם לצורך

הוראות הכנה

1. התחתית: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון על מהירות גבוהה עד שכל התערובת נעשית גרגרית.

2. משטחים את התערובת היטב בתבנית קפיצית מטפלון גודל 20 (גודלה בינוני).

1. הקרם: חותכים את התפוז עם הקליפה ומכניסים לבלנדר, מוסיפים את שאר החומרים ומתחילים לטחון היטב. לאחר מספר דקות, אם צריך להוסיף מים, מוסיפים ממש מעט בהדרגה כדי לשמור על טעמים מרוכזים. הקרם צריך לצאת חלק מאוד - ממש קטיפתי.

2. שופכים את הקרם על התחתית ומשטחים בעזרת לקקן באופן אחיד.

3. מפזרים למעלה אבקת קקאו לקישוט.

4. מכסים בנייר כסף, ומעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש לפחות.

5. מגישים קר או לאחר הפשרה של 5 דקות.