• 130 קלוריות לפרוסה
  • 20 פרוסות בתבנית בקוטר 26 ס"מ

המרכיבים

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5%
  • ממתיק מלאכותי השווה ל־1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 5 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 כף קמח תופח
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

לקרם

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15%
  • 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (אין צורך לשמן). מניחים במדף התחתון של התנור תבנית עמוקה עם מים עד לגובה שני שליש ממנה.

2. שמים בקערה את הגבינה, השמנת (או היוגורט בגרסה הרזה), חצי כוס מהסוכר (או הממתיק המלאכותי), הפודינג, הקורנפלור והקמח ומערבבים. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לעיסה אחידה.

3. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים, תוך כדי הקצפה, את חצי כוס הסוכר הנותרת (או את הסוכר החום) ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את הקצף לעיסת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה

4. מעבירים לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה יציבה ומוזהבת. בודקים מדי פעם אם נותרו מים בתבנית התחתונה, ואם צריך – מוסיפים. מכבים את התנור אך משאירים בתוכו את העוגה עד לצינון מלא. מוציאים, הופכים על צלחת הגשה ומסירים את התבנית ואת נייר האפייה

5. הציפוי: שמים במערבל את כל מרכיבי הציפוי ומקציפים לקרם חלק ויציב. מורחים על העוגה, מאחסנים במקרר שעתיים לפחות ומגישים. אפשר לשמור את העוגה עד 5 ימים, בכלי סגור במקרר.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc ומאמנת לשינוי בתזונה ואורח חיים בריא