המרכיבים (4 מנות)

  • 3 חצילים בגודל בינוני
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית

לטחינה

  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 שן שום, קלופה וחצויה
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • מיץ מ1/2 לימון
  • 1 כפית כמון טחון

לרוטב היוגורט

  • 1 מכל (200 מ"ל) יוגורט
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה

ההכנה

  • מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
  • חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בבשר החציל חתכים אלכסוניים. מפזרים מעל החצילים ככפית מלח ומברישים בשמן זית. אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מזהיב ותוכנו רך לגמרי (בודקים בעזרת מזלג).
  • הטחינה: שמים במעבד המזון את הטחינה הגולמית, חצי כוס מים, השום, החומץ הבלסמי, מיץ הלימון והכמון. מתבלים במלח ובפלפל.
  • רוטב היוגורט: שמים בקערה קטנה את היוגורט, החומץ, הפטרוזיליה, הנענע ושארית שמן הבית שנותרה מהברשת החציל ומתבלים במלח ובפלפל. מגישים את שני הרטבים עם החציל החם.