סמדר כהן־טרקל

הילד שלכם סרבן אכילה? מאותגר סדר ושונא לצחצח שיניים? אפשר למצוא דרכים פשוטות וחביבות שיעזרו לכם לגייס גם את העקשן שבילדים למטלה היומית המאוסה עליו. הילדים יראו בכך משחק, ואתם - אמצעי להשגת המטרה. נכון, לא תמיד יש זמן או סבלנות למשחקים, אבל זהו ארגז גלים לימים שבהם תרצו לשנות אסטרטגיה, לחסוך דידקטיקה ולהפחית את רמת המתח בבית.

להתארגנות זריזה לגן

המטרה: להתלבש בקצב.
האמצעי: הגדרת זמן מוגבל.
מה עושים: מסתובבים במקום בצעדים קטנים ומכריזים: "הסיבוב מתחיל עכשיו". בתום הסיבוב שלכם, הילד צריך להספיק ללבוש פריט לבוש כלשהו. אם הפריט מסורבל ללבישה, קובעים מראש כמה סיבובים צריך לשם כך (מכנסיים: סיבוב אחד, גרביים: שני סיבובים). לאט לאט תגלו שהשאיפה של הילד היא להתלבש עוד לפני שאתם מסיימים את הסיבוב הראשון.
לילדים מבוגרים יותר אפשר להפעיל סטופר. אם הטלוויזיה או הרדיו דולקים, תוכלו להיעזר בסימנים כמו מוזיקת הפתיחה של החדשות.

כמה סיבובים צריך בשביל ללבוש שמלה? (צילום: שאטרסטוק)

לצחצוח שיניים

המטרה: לצחצח את השיניים ביעילות.
האמצעי: שימוש בפנטומימה.
מה עושים: מבקשים מהילד לחזור על הפעולות שאתם מבצעים בפנטומימה, אלא שהוא עושה אותן באמת. אתם "כאילו" לוקחים מברשת שיניים - הוא לוקח את מברשת השיניים שלו. אתם "כאילו" מברישים את השיניים - הוא מבצע את הפעולה עם מברשת.

הראו לילד איך לצחצח שיניים, אפשר גם ללא המברשת (צילום: שאטרסטוק)

לאכול בריא

המטרה: להתנסות במזונות חדשים (ובריאים).
האמצעי: משחקים שדורשים סבלנות.
מה עושים:
1. משחק הצבעים: כל ילד, בתורו, צריך לנקוב בצבע (אפשר באנגלית), ובני המשפחה מגישים לו מזלג נעוץ במאכל המתאים בשולחן. למשל, כשהילד אומר Green, צריך לנעוץ את המזלג במלפפון או בחסה.
2. משחק החידות: הילד מבקש את המנה המבוקשת על ידי חידה, למשל: "הגישו לי את המזון שגדל על עץ".