המרכיבים (8 יחידות בתבנית שקעים גדולים)

  • 3/4 כוס (85 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס (15 גרם) פצפוצי קינואה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/3 כוס (60 גרם) סוכר חום
  • 1/4 כוס (80 גרם) סילאן
  • 1/4 כוס (60 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 100 גרם פטל טרי או פטל מוקפא, מופשר

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מנפים לקערה את קמח הכוסמין. מוסיפים רבע כוס מפצפוצי הקינואה, את אבקת האפייה והסוכר החום ומערבבים. שמים בקערה שנייה את הסילאן, השמנת החמוצה, הביצה, שמן הזית וקליפת הלימון ומערבבים.

3. מאחדים את תכולת שתי הקערות יחד, ומוסיפים את הפטל. מערבבים בעדינות ויוצקים לשקעים של מאפינס עד שני-שליש מגובה כל שקע. מפזרים מעל כל כוס מפצפוצי הקינואה שנותרו, ואופים 16-17 דקות. מגישים חם.