מתכונים: פיליס גלזר


לפני ערב פסח כולנו גיבורים. מצוידים במרץ, במוטיבציה ובתפריט קבוע, ממרק עוף ועד חרוסת, אנחנו נכנסים למטבח ומבשלים עד שיוצא עשן. ואז מגיע היום שאחרי. נכון יותר – השבוע שאחרי. חול המועד, הילדים בחופש, האורחים מזפזפים בין הבתים, והמקרר הולך ומתרוקן. במקום לחמם שאריות, שוב ניכנס למטבח ונבשל, אבל הפעם לא נשהה שם יותר מ־15 דקות ברציפות. כל המנות שלפניכם נועדו במיוחד לימים כאלה: הן מהירות הכנה, מורכבות מחומרים זמינים שנמצאים בכל מזווה, אבל גם אלגנטיות וייצוגיות למראה. אפילו סמלים של חג האביב תמצאו בהן – מדג ואגוזים ועד לעשבי תיבול עונתיים, שעכשיו אפשר למצוא בשווקים, כמו חמציץ לימוני.

שיפודי עוף ופלפלים

קלי הכנה, דלי קלוריות, טעימים ובריאים. מה עוד אפשר לבקש? רק סלט ירוק רענן ליד. שימו לב: כשעה לפני ההכנה משרים שיפודי במבוק במים.

החומרים ל־8 יחידות:
500 גרם חזה עוף שלם, מחולק לשניים (בלי שומן)
3 כפות שמן זית משובח
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח גס, עדיף אטלנטי
1־2 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
4 פלפלים בצבעים שונים
1 בצל אדום קטן, חתוך לפרוסות

אופן ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים את חזה העוף. חותכים לקוביות.
2. מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, מלח, שום ופפריקה. משרים את קוביות העוף ומערבבים. מכסים ומקררים במקרר שעתיים לפחות.
3. חותכים כל פלפל לרבעים לאורך. מוציאים את הזרעים. חותכים כל רבע לחצי. מסדרים קוביות עוף, חתיכות פלפל ופרוסת בצל על כל שיפוד.
4. מדליקים את הגריל שבתנור. צולים את השיפודים במדף העליון כ־4 דקות, עד להשחמה, והופכים. צולים את הצד השני עוד 4 דקות או עד שהעוף מוכן והפלפלים שחומים. אם העוף עוד לא מוכן, מורידים את השיפודים למדף האמצעי, כדי שלא יתייבש ויתקשה.

ערכים תזונתיים ליחידה: 128 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 15 גרם חלבון, 6 גרם שומן

מכינים ערב קודם וצולים כשהאורחים כבר בדלת. שיפודי עוף ופלפלים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

סלט קינואה ואספרגוס נוסח פרובנס

ארוחה קלה ומשביעה לצהריים או לערב. להגשה אלגנטית, הגישו את הסלט על מצע עלי חסה משי

החומרים ל־6 מנות:
1 כוס קינואה שטופה
1/4 1 כוסות מים
8 גבעולי אספרגוס טריים דקים
4 תפוחי אדמה קטנים, חצויים
2 סלקים קטנים
1 בצל לבן או אדום קטן, פרוס דק


לרוטב:
1 כוס מיץ מלימון אחד
1 שן שום כתושה
2 כפות שמיר טרי, קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור
1 כף צלפים
1 כפית דבש (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.
בסיר גדול מביאים לרתיחה את הקינואה והמים. מבשלים 10 דקות על אש קטנה. מורידים מהאש ומערבבים עם מזלג.
2. מורידים את החלק הקשה מגבעולי האספרגוס. מניחים במסננת ויוצקים עליהם מים רותחים (צבעם יהפוך לירוק עז). מסננים וחותכים לחתיכות.
3. מאדים את תפוחי האדמה והסלק בנפרד, עד שהם רכים ומוכנים 8־10 דקות. מוסיפים לסלט יחד עם הבצל.
4. מכינים את הרוטב: טורפים במטרפת יד מיץ לימון, שום, שמיר ופטרוזיליה. מוסיפים את השמן לאט ובהדרגה וטורפים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הצלפים והדבש. מכסים ומקררים עד זמן ההגשה (הרוטב נשמר בקירור בצנצנת סגורה עד ארבעה ימים‭.

ערכים תזונתיים למנה: 272 קלוריות, 35 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 13 גרם שומן

ארוחה מלאה ובריאה בקערת סלט. סלט קינואה בנוסח פרובנס (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

>> למאגר המתכונים הבריאים, לחצו כאן