בצק הפילו הדקיק מכיל בעיקר פחמימות. הדקיקות מאפשרת דלות קלורית לצד תחושת פריכות. הרעיון הוא שתוספת השומן לבצק היא בשליטה וכך ניתן לשמור על כמות שמן קטנה.

המרכיבים (ל-5 מנות, 370 קלוריות למנה)

לרוטב

  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 5 גבעולי שמיר
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 5 גבעולי כוסברה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 5 גבעולי רשאד
  • ‭1/2‬ כוס מים
  • ‭1/2‬ כפית סוכר
  • מיץ מכ-1 לימון טרי
  • 1 כף שמן זית מעולה

אפשרות

  • ‭1/2‬ פלפל ירוק חריף
  • מעט קליפת לימון מגוררת

לדג

  • 500 גרם פילה דג קוד (או כל דג דל שומן אחר) ללא העור, חתוך לקוביות במשקל 30 גרם כל אחת
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 10 דפי פילו
  • 3 כפות חמאה
  • 20 עלי פטרוזיליה או אורגנו

ההכנה

‭.1‬ הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד המזון (או בבלנדר) ומעבדים למרקם חלק. מאחסנים בכלי אטום במקרר.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).‬ מרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.3‬ הדג: אם משתמשים בדג מופשר מהקפאה, מייבשים היטב את הנתחים בנייר סופג. מתבלים במלח ובפלפל. חוצים את עלי הפילו, מניחים קוביית דג במרכז כל מחצית ומגלגלים לגלילה, וכשכמעט מסיימים לגלגל, בשכבה האחרונה, מניחים עלה פטרוזיליה (או אורגנו) לקישוט, כך שיהיה אפשר לראותו מבחוץ. מסובבים את שני הקצוות בעדינות בחצי סיבוב, כפי שסוגרים עטיפת סוכרייה (זהרים לא לקרוע את הבצק). אופים כעשר דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים על צלחת הגשה עם צלוחית קטנה של רוטב ליד.

>> עוד מתכונים