סילאן תמרים הוא תחליף מצוין לסוכר, בעל מתיקות טבעית, התורם להקטנת הצורך במתוק. הוא מקור מצוין לאשלגן, ברזל, סידן, נחושת, גופרית ומגנזיום, ומכיל ריכוז גבוה ביותר של פוליפנולים, אלה פועלים כנוגדי חמצון –אנטי אוקסידנטים (ליאורה חוברה דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית).

  • שימו לב: מתחילים בהכנת המתכון לילה עד יממה מראש, בשריית העוף.

רכיבים (ל-4 מנות, 302 קלוריות למנה)

  • 2 חזות עוף שלמים (כ־1 ק"ג)‬ פרוסים ומחולקים לשניים

למשרה

  • ‭2/3‬ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום גדולות, קלופות וקצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור

אפשרות להגשה : אורז לבן

ההכנה

‭.1‬ משטחים את חזות העוף בעזרת פטיש שניצלים. חותכים לרצועות ברוחב כ-3 ס"מ. מניחים את הרצועות בשכבה אחת בתבנית גדולה.

‭.2‬ המשרה: שמים בקערה את כל מרכיבי המשרה (מיץ הלימון, הסילאן, שמן הזית, הפטרוזיליה, הכוסברה, שיני השום, המלח והפלפל) ומערבבים לרוטב אחיד. יוצקים על רצועות העוף שבתבנית, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך יממה (או לפחות למשך לילה). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

4. מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך כ- 40 דקות, עד שרצועות העוף משחימות.

‭.5‬ ההגשה: מגישים חם, אפשר עם אורז לבן.

עוד מתכונים דיאטטיים