גבינה מלוחה המכילה ‭5%‬ שומן עשירה בסידן אך דלה בשומן רווי, בכולסטרול ובקלוריות. והטעם - מצוין כמו בגבינות עשירות יותר בשומן.

המרכיבים (ל-4 מנות, 120 קלוריות למנה)

  • 8 קישואים, רצוי מזן זוקיני, פרוסים לפרוסות של ‭1/2‬ ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 מכל (100 מ"ל) יוגורט
  • 100 גרם גבינה בולגרית ‭5%-3%‬ שומן, מפוררת
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת

  • כלים: תבנית בגודל ‭25 X 20‬ ס"מ

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית במעט שמן זית.

2.‬ מסדרים את פרוסות הקישואים בתבנית בשורות חופפות קצת, מפזרים עליהם מלח ומעט פלפל שחור, ואופים 20 דקות, עד שהקישואים מזהיבים קצת.

‭.3‬ מערבבים בקערה בינונית את היוגורט עם הגבינה הבולגרית, הנענע והבזיליקום, השום ושמן הזית

‭.4‬ יוצקים את היוגורט על הקישואים וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות, עד שהיוגורט מתייצב ומזהיב קלות. מוציאים, מפזרים מלמעלה את גבינת הפרמזן המגוררת, ואופים 5 דקות נוספות, עד הזהבה.

‭.5‬ מגישים מיד.

>> עוד מתכונים בערוץ בריאות