גבינה מלוחה המכילה 5% שומן עשירה בסידן אך דלה בשומן רווי, בכולסטרול ובקלוריות. והטעם - מצוין כמו בגבינות עשירות יותר בשומן.
המרכיבים (ל-4 מנות, 120 קלוריות למנה)
- 8 קישואים, רצוי מזן זוקיני, פרוסים לפרוסות של 1/2 ס"מ
- מלח
- פלפל שחור
- 1 מכל (100 מ"ל) יוגורט
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%-3% שומן, מפוררת
- 1 כף נענע קצוצה
- 1 כף בזיליקום קצוץ
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
- כלים: תבנית בגודל 25 X 20 ס"מ
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית במעט שמן זית.
2. מסדרים את פרוסות הקישואים בתבנית בשורות חופפות קצת, מפזרים עליהם מלח ומעט פלפל שחור, ואופים 20 דקות, עד שהקישואים מזהיבים קצת.
.3 מערבבים בקערה בינונית את היוגורט עם הגבינה הבולגרית, הנענע והבזיליקום, השום ושמן הזית
.4 יוצקים את היוגורט על הקישואים וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות, עד שהיוגורט מתייצב ומזהיב קלות. מוציאים, מפזרים מלמעלה את גבינת הפרמזן המגוררת, ואופים 5 דקות נוספות, עד הזהבה.
.5 מגישים מיד.