רונית פנסו מגישה: אוזני המן מופחתות שומן


חומרים לבצק:
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
2 כפות שמן
¼ כוס סוכר
1 כוס קמח מלא מנופה
½ 1 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח


חומרים למלית:
100 גרם פרג טחון
½ כוס סוכר חום
1 כוס חלב
2 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה
חופן צימוקים
½ כפית תמצית וניל

(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

אופן ההכנה:


1. הבצק: מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר. מנפים לקערה נפרדת את יתר החומרים ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים לתערובת. לשים קצרות לבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.


2. המלית: מערבבים את המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.


3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.


4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו רבע מכמות הבצק. קורצים עיגולים ברוחב 8 ס"מ בעזרת חותכן או כוס, מניחים ¾ כפית מלית במרכז כל עיגול. אוספים את קצות עיגול הבצק משלושה צדדים כלפי פנים ויוצרים צורת משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות יחד. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד תום הבצק והמלית.


5. אופים 12-15 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומגישים.

חג שמח!