זרעי פשתן טחונים עשירים מאוד בחומצות שומן מסוג אומגה 3 החסרות מאוד בתפריט המערבי. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה כי בנוסף, הפשתן מכיל סיבים ייחודים התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולמניעת עצירות. כמו כן הם תורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

המרכיבים (ל-6 מנות, 146 קלוריות למנה)

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 6 קישואים בינוניים, ללא הקצוות
  • 2 גזרים, קלופים
  • 1 בצל, קלוף
  • 1 כפית מלח
  • 5 ביצים
  • 5 כפות קוואקר (שיבולת שועל) טחון
  • 1 כף זרעי פשתן טחונים
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • שמן לשימון התבנית

לקישוט

  • 1 כף קוואקר (שיבולת שועל) שלם
  • 1 כף זרעי פשתן שלמים

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מגרדים את הירקות בפומפייה עם החורים הגדולים. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים.

3. משמנים תבנית אפייה במעט שמן. זורים על התחתית את הקוואקר. יוצקים לתוכה את העיסה ומשטחים. זורים מעל קוואקר גס ומעט זרעי פשתן. אופים כ-45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מצננים קצת. חותכים לריבועים ומגישים.

>> לכל המתכונים הדיאטטיים