החומרים

  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס חלב 3% שומן
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהור
  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 2 כפות אבקת קקאו משובח
  • קורט מלח
  • 1 שקיק אבקת אפייה (2 כפיות)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 2 כוסות דחוסות סלק מגורר גס (מ-2-3 סלקיםבינוניים מקולפים)
  • 2 כוסות אגוזי מלך (לא חובה)

  • כלים: תבנית בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומקמחים קלות את תבנית האפייה.

2. טורפים בקערה במטרפת יד את השמן והביצים. מוסיפים את שני סוגי הסוער וטורפים היטב. מוסיפים חלב ותמצית וניל ומערבבים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את שאר החומרים חוץ מהסלק והאגוזים. מוסיפים אותם לתערובת החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסלק ומערבבים עד שהוא נטמע. מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.

4. יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות או עד שהקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

>> עוד מתכונים בריאים בבלוג סוכריות מנטה