מתכון טעים ועשיר, שלא מסגיר את העבודה הקלה שנדרשת להכנתו. מתאים גם למשפחה, וגם לאירוח כמובן.

מרכיבים (ל-6 מנות)

  • 1 חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 200 גרם פרגיות (שוקי עוף), חתוכות לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפות מירין (יין אורז יפני)
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים והחלק הלבן, קצוץ דק
  • 1 חבילה (250 גרם) נודלס (אטריות ביצים)
  • 6 כוסות מרק עוף (מוכן מאבקה או מתוצרת בית)
  • 1 כוס כרובית מוקפאת, מפושרת
  • 6-7 עלי מנגולד גדולים, חתוכים גס

הכנה

1. שמים בקערה את נתחי העוף (החזה והפרגיות) עם מיץ הלימון, המירין, השום, הבצל הירוק, הג'ינג'ר ומעט מהפלפל החריף ומשהים 15 דקות.

2. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומסננים. שוטפים במים קרים.

3. מחממים את מרק העוף בסיר גדול, מוסיפים את הכרובית ומבשלים 5-7 דקות. 4. מוסיפים את נתחי העוף יחד עם כל תכולת הקערה, מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות, עד שנתחי העוף מלבינים. מוסיפים את המנגולד ומבשלים כדקה נוספת.

4. מחלקים את הנודלס לקעריות, ויוצקים עליהם את המרק עם האטריות. יוצקים כמה טיפות שמן שומשום או שמן צ'ילי מלמעלה, ואם רוצים, מוסיפים עוד פלפלון צ'ילי חריף. אוכלים חם.

אפשרות להגשה: כמה טיפות שמן שומשום או שמן צ'ילי.

  • מתוך "בית חם", מאת איילת הירשמן

>> ללא בישול: מרק בריא בכוס ב-5 דקות