החומרים (10 מנות)

  • צרור עלי סלק (מנגולד), מופרדים לגבעולים ולעלים
  • 1 חבילה (500 גרם) אטריות רחבות, מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 3 ביצים, טרופות
  • 6 עגבניות, מגוררות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ½ כפית פפריקה

  • כלים: תבנית בינונית, משומנת בתרסיס שמן

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בסיר עם מי מלח את גבעולי המנגולד ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים את העלים. מבשלים עוד 2 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. קוצצים וסוחטים היטב.

2. מערבבים בקערה גדולה את האטריות המבושלות, המנגולד, הגבינה, הביצים, העגבניות, השום, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית.

3. מערבבים את פירורי הלחם עם הפפריקה ומפזרים מעל תערובת הירקות. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ופריכה מלמעלה. חותכים לריבועים ומגישים.

קלוריות למנה: 230

  • מתוך הספר "דיאטה שמחה" מאת אביגיל מייזליק, בהוצאת "מודן".

>> עוד מתכונים דיאטטים

>> עוד מתכונים בריאים

>> בדקו כמה קלוריות יש במנה שלכם במחשבון התזונה הגדול