מאפין התירס שלפניכם ניתן להכנה מראש, הקפאה ואז צריכה לפי החשק. הוא מתאים לארוחת בוקר מפנקת, מנת פתיחה לארוחת ערב, או כתוספת לארוחה בשרית. הכי כיף, כמובן, הוא לעקוב אחר ההוראות הקלות ולאכול אותו טרי וחם.

רכיבים (ל-11 מאפינים)

  • 1 כוס קמח תירס (100 גרם)
  • 1/2 כוס קמח מלא ו-1/2 כוס קמח לבן (אפשר גם 1 כוס קמח לבן במקום) - 140 גרם
  • 1/3 כוס סוכר (66 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 ביצה מוקצפת
  • 1/4 כוס שמן קנולה (60 מ"ל)
  • 1 כוס חלב סויה (240 מ"ל)

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה, ואת החומרים הרטובים בקערה נפרדת.

2. מוסיפים את החומרים הרטובים אל הקערה עם החומרים היבשים. מערבבים את התערובות ביחד. היזהרו מלערבב יותר מדי, שכן אז המאפינס יוצאים יותר מוצקים ופחות אווריריים.

3. יוצקים מהתערובת לתוך תבנית שקעים או לתוך מנג'טים. ממלאים את השקעים עד ל-3/4 מהגובה.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, למשך כרבע שעה או עד שהמאפינים מזהיבים יפה.

ערכים תזונתיים למאפין

אנרגיה: 158 קק"ל.

חלבון: 3.1 גרם.

פחמימות: 21.1 גרם.

שומן: 6.45 גרם.

סיבים תזונתיים: 1 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם