כולנו אוהבים בורקס - גם מי שמקפיד לאכול אך ורק בריא. אולי זה הטעם, אולי המרקם, ואולי אנחנו פשוט אוהבים אוכל ממולא. תהא הסיבה אשר תהא, בורקס נכנס לסל הפינוקים האסורים והלא בריאים. אך אל ייאוש: אפשר בהחלט להפוך אותו לבריא. במתכון שלפניכם, החלפתי את בצק העלים רווי המרגרינה בעלי פילו ללא שומן כלל, ולמילוי השתמשתי בפטריות שמפיניון טריות. הכי קרוב לבורקס שיש, ממש טעים ועם מעט מאוד קלוריות.

שימו לב: מי שרוצה, יכול להוסיף לרכיבי המלית שלפניכם גם 250 גרם גבינה של בולגרית 5%. חשוב לדעת כי הוספת הגבינה מוסיפה עוד 20 קלוריות לכל מנה.

רכיבים (ל-3 רולדות של מאפה, בכל מאפה יש כ-8 מנות)

  • 1 חבילת בצק פילו
  • 4 כפות שמן

למלית

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 600 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 כף שמן
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  (צילום: נטעחן ליבנה)

הוראות הכנה

1. טגנו את הבצל והוסיפו את הפטריות ואת התבלינים. המשיכו לבשל על אש קטנה עוד כ-3-5 דקות.

2. הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה, ערבבו היטב וכבו את האש.

3. תנו למלית להתקרר והוסיפו 4 ביצים (מי שמשתמש בגבינה הבולגרית, זהו הזמן להכניס אותה). ערבבו היטב והניחו בצד.

הרכבת רולדה אחת של מאפה:

1. רססו עלה פילו במעט שמן, הניחו מעליו עוד עלה פילו. חזרו על הפעולה עם שבעה עלים נוספים.

2. הניחו במרכז העלים 1/3 מכמות המלית. סגרו את המלית משני צידי העלים וגלגלו (כמו רולדה).

3. הניחו את הרולדה במגש המרופד בנייר אפיה, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25-30 דקות, או עד שהרולדה מזהיבה.

ערכים תזונתיים למנה

אנרגיה: 106 קק"ל (126 קק"ל אם הוספתם את הגבינה).

פחמימות: 14.5 גרם.

חלבון: 4 גרם.

שומן: 3.12 גרם.

סיבים תזונתיים: 0.93 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם